Anse source d'argent La Digue Seychellen

Tropische eilanden en een wel heel bijzonder moment op een van de mooiste stranden ter wereld

We gaan een paar maanden terug in de tijd. Terug naar de laatste werelddeal weken. Naar het moment dat er een ticket voorbijkwam, welk eigenlijk te mooi was om te laten lopen. Wat doe je dan, als het wat voor ons betreft een ultieme bucketlist bestemming is? Dan boek je het ticket. Zo kwam het, dat we een half jaar geleden, redelijk impulsief een ticket naar de Seychellen boekte. Drie weken lang eilandhoppen op de eilandengroep die bekend staat als een van de mooiste ter wereld. Nu we terug zijn, kan ik dat alleen maar beamen: de Seychellen zijn inderdaad wonderschoon.

Anse source d'argent La Digue Seychellen

De bergen van Mahé Seychellen

Seychellen, meer dan strand alleen

We hebben uiteraard veel tijd doorgebracht op het strand, maar je kan op de Seychellen ook goed wandelen, nationale parken bezoeken en genieten van prachtige vergezichten. De fiets was een fijn vervoersmiddel en gedurende de weken hadden we de leukste gesprekken met de locals. De bewoners van de eilanden zijn ontzettend vriendelijke en warme mensen, waardoor je je heel welkom voelt. Wat ons ontzettend verbaasde (maar wat we ook heel fijn vonden) de ultieme luxe en jetset die je misschien bij deze bestemming zou verwachten ontbrak compleet. Er hangt een soort van ontspannen flashpackers sfeer waar wij heel blij van werden.

Trouwen op de Seychellen

And now, you can kiss the bride

Het mooiste moment van onze vakantie beleefden we op 10 september op het strand van Ans Lazio op Praslin. Daar, precies op het moment dat de zon door de wolken brak en het zeewater bijna stalend blauw kleurde, gaven we elkaar het ja-woord. Het was precies zoals we het wilde, met zijn tweeën op het strand. Een dag om nooit meer te vergeten.

Home sweet home

Met weemoed heb ik mijn slippers weer ingeruild voor dichte schoenen en mijn korte broek verwisseld voor een lange. Het is tijd voor de herfst. Een periode waarvan ik het nooit zo erg vind om thuis te zijn. De bladeren vallen van de bomen (met dit jaar een heuse Indian Summer) en de openhaard kan eindelijk weer aan. Huislijke gezelligheid. Want ook al is de wereld zo mooi en ben ik altijd een beetje verdrietig als we weer in het vliegtuig naar Nederland stappen, er is maar een plek ter wereld wat ik echt mijn thuis kan noemen. Omringd door familie, vrienden en natuurlijk onze katten. Ik heb zin in het gure herfstweer en de avonden op de bank met een dampende kop thee, een hoop reisgidsen en de wondere wereld van het weide web voor me op zoek naar de volgende bestemming. Wat lijkt jullie een toffe bestemming om heen te gaan? Alle inspiratie is altijd meer dan welkom.

Anse source d'argent La Digue Seychellen

De maand september van Chital Travels in vogelvlucht

Als ik weet dat we voor langere tijd op reis gaan, probeer ik meestal wat vooruit te werken, zodat er evengoed elke week een nieuw artikel verschijnt op Chital Travels. Voor het eerst in lange tijd is me dit niet helemaal gelukt. En toen we vorige week thuiskwamen wilde ik eigenlijk niets anders dan de foto’s en video’s bekijken die we tijdens onze reis gemaakt hebben. Mijn hoofd zit boordevol verhalen en reisinspiratie die ik graag met jullie wil delen. Vanaf volgende week dan. :)

Toch verschenen er deze maand twee nieuwe blogs online, over de 8 leukste steden van Sicilië, waarvan het idyllische Cefalu mijn absolute favoriet is en over het backpackers plaatsje Ella, gelegen in de bergen van Sri Lanka. Vanaf hier maakte we de hike naar de top van Little Adam’s Peak, waarvandaan de uitzichten over het dal fabelachtig zijn. Zelfs als je niet zo’n wandelen fan bent, wil je deze hike absoluut maken!

 

 

1 comment

  1. Wauwww, je bent dus gewoon getrouwd op de Seychellen? Wat bijzonder tof, gefeliciteerd! Ik ben erg benieuwd naar je verhalen en foto’s, de eerste preview ziet er al erg gaaf uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *