Strand van Cala Pi Beach Mallorca

5x de mooiste stranden van het Spaanse eiland Mallorca

Naast dat het eiland vele schattige dorpjes telt en je er prima kunt wandelen is Mallorca vooral bekend als zonbestemming. En dat is niet zo gek, aangezien het fijne klimaat en de vele mooie stranden. Helaas voor ons is dat allang geen goed bewaard geheim meer en zul je deze stranden vaak moeten delen met vele andere vakantiegangers. En toch, als je een beetje verder zoekt en je niet al te gehecht bent aan luxe dan zijn er nog genoeg onontdekte en idyllische stranden te vinden. Compleet met wit zand en helderblauw water. En dat is toch eigenlijk wat we willen?

Wij wel. Daarom ging ik op onderzoek uit naar de mooiste stranden van Mallorca die je nog niet met de grote menigte hoeft te delen. Soms kan je met wat slimme tips de stranden best voor je alleen hebben. Ga bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of aan het eind van de middag (als je echt van de natuur wilt genieten) of kies voor de wat meer afgelegen stranden waarvoor je eerst een eindje moet lopen om er te komen. Mallorca is een bestemming die ons steeds meer aanspreekt dankzij de fijne prijzen voor een lastminute vakantie en doordat het eiland nog genoeg niet toeristische bezienswaardigheden te bieden heeft. Hopelijk komt het er dit najaar van.

De voorpret

Het plannen en voorbereiden van een trip geeft al zoveel voorpret. Het uitpluizen van reisgidsen, blogs, tijdschriften en (vooral) de lokale websites. Zo kwam ik op deze 5 stranden, die we bij een bezoek aan Mallorca zeker zouden willen bezoeken. Mooie stranden, omringd door natuur en weg van de meeste drukte.

Vakantie naar het Spaanse eiland Mallorca

Mallorca in het kort

In ongeveer 2,5 uur vlieg je vanaf Amsterdam naar Mallorca. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep voor de kust van Spanje. Naast Mallorca horen ook Minorca, Formentera en Ibiza bij deze archipel. Met zijn 3640 km2 is Mallorca verreweg het grootste eiland van de vier. Hoewel het eiland bekend staat om zijn stranden, kun je hier ook prima wandelen en fietsen. Vooral als fietsbestemming wordt het eiland steeds populairder. Tennissen kunnen ze hier trouwens ook goed, zowel Rafael Nadal als Carlos Moyá zijn geboren op Mallorca.

Strand van Es Trenc Mallorca

Het strand van Es Trenc

Turquoise water en witte stranden. Het voelt bijna een beetje tropisch aan. Toch ben je gewoon op Mallorca, alhoewel het strand van Es Trenc ook totaal niet zou misstaan op de Caribbean.

Het strand van Es Trenc is geen onbekende parel. Het staat zelfs bekend als een van de mooiste stranden van Mallorca. Waarom het dan toch in deze top 5 thuishoort? Door zijn ligging in het nationale park en doordat Es Trenc een behoorlijk lang strand is. Naar het middelste gedeelte van het strand is het namelijk best een stukje lopen, waardoor het hier zelfs in het hoogseizoen nog vrij rustig is. Bij het strand van Es Trenc vind je verder geen grote hotels en resorts, nog een reden waardoor je hier minder toeristen vindt dan elders op het eiland.

Wil je het strand van Es Trenc zo stil mogelijk beleven, dan is deze tip misschien nog het overwegen waard. Verschillende gedeeltes van het strand van Es Trenc zijn speciaal bedoeld voor naturisten. Als je dat niet vervelend vindt, kan je de grensovergang van beide strandgedeelten opzoeken. Hier liggen gegarandeerd minder mensen én je kan gewoon je badkleding aanhouden!

Boten in de baai bij Mallorca

Cala Varques

Het strand van Cala Varques ligt gelegen in een kleine baai omringd door bos en ruige kliffen. Goude zandstranden en een bijna turquoise zee maken het plaatje af. Hou je van snorkelen, dan is dit the place to be. Door de wat afgelegen ligging is het strand afgeschermd van alle drukte van het eiland. Wat een bezoek aan Cala Varques natuurlijk alleen maar interessanter maakt!

Het strand van Cala Varques is alleen te voet te bereiken via een licht pittige wandeling van ongeveer vijftien minuten. Prima! Door de afgelegen locatie en het feit dat je nog best een stukje moet lopen (ook al is een kwartier natuurlijk prima te doen) is het op Cala Varques altijd vrij rustig. Het strand is zoals een strand moet zijn, midden in de natuur en zonder fancy gelegenheden. Zeg maar back to basic, alleen dan op een hele fijne manier.

S’Illot Beach

S’Illot Beach heeft zijn naam te danken aan de rots die direct voor het strand in zee ligt. Vrij vertaald betekend S’Illot klein eiland, waarmee eigenlijk de rots in zee bedoeld wordt.

Hier geen fijne zandstranden maar een heus kiezelstrand, met als grote voordeel: enorm helder water. Neem je snorkel mee, hier op S’Illot zijn de condities om te genieten van de onderwaterwereld goed.

S’Illot is nog zo’n echt authentiek Mallorca ’s strand, zonder voorzieningen. Zorg dus dat je voldoende water meeneemt!

Strand van Cala Pi Beach

Cala Pi Beach

Het goudgele strand van Cala Pi Beach vind je helemaal in het zuiden van Mallorca. Het strand ligt gelegen tussen twee grote rotsen en is omringd door dikke rijen pijnbomen. Door de ligging van het strand is het hier vrijwel altijd windstil en is de zee hier heel rustig, wat zorgt voor perfecte zwemcondities.

Het strand van Cala Pi Beach is ook populair bij de inwoners zelf, wil je de drukte een beetje vermijden, dan kan je Cala Pi Beach misschien beter niet bezoeken in de weekenden.

Cala des Borgit

Soms draait het allemaal om de locatie. Zo ligt het strand van Cala des Borgit aan de rand van het Mondragó National Park. Een fijne plek om je handdoek neer te leggen. Je zit hier midden in de natuur en vanaf Cala des Borgit kijk je uit op het nationale park.

Meer verborgen pareltjes

Op zoek naar nog meer mooie stranden op Mallorca? Yvonne en haar gezin ontdekten nog een aantal verborgen pareltjes die zeer het bezoeken waard zijn!

Meer lezen over verrassende eilanden en onontdekte stranden? Dan vind je de volgende blogs vast ook interessant.

Tagged: ,

1 comment

  1. Leuk, Mallorca staat hoog op mijn wishlist! Misschien wordt het volgend najaar wel een goede optie. Ik weet nog niet hoe lang we dan sowieso moeten gaan. Zal een lang weekend (do-di) voldoende zijn om een goed beeld te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *