Story time | Snikhete momenten op het Sloveense Platteland

Nog helemaal ondersteboven van de schoonheid van het meer van Bled kwamen we bij onze huurauto aan. Een Volkswagen polo, geen nieuw exemplaar, maar wel keurig onderhouden en bovendien, rijdend als een zonnetje. Op naar onze volgende stop, het iets minder bekende meer van Bohinj, waarvandaan we zouden beginnen aan de wandeling naar de Savica waterval.

Roadtrip Slovenië

3 Meiden, 1 auto

Drie meiden in een auto met een haperende navigatie. Dat is vragen om problemen én hilarische situaties.

De zon scheen al hoog aan de hemel en de thermometer tikte voorzichtig de 30 graden aan toen we de auto startte en het meer van Bled achter ons lieten. De airco werd aangezet, maar de hitte in de auto was verschrikkelijk. Met het raam open genoot ik op de achterbank van de frisse lucht die de auto binnen stroomde. Tot ik van de passagierstoestel hoorde “Sanne, de airco gaat echt niet werken als je het raam open laat”. Ze had helemaal gelijk en ik draaide het raampje met lichte tegenzin dicht. Dag frisse lucht. Welkom fijne airco.

Dag navigatie, hallo airco

Terwijl de navigatie ons via wel heel smalle landweggetjes het Sloveense platteland op dirigeerden, draaide de airco op volle toeren. Maar veel koeler werd het eigenlijk niet. Net als de sfeer in de auto. Verhit mopperend op de navigatie die nu helemaal niks meer leek doen belande we op de onverharde weg. Doorrijden? De navigatie zegt van wel. Omdraaien? Dat zou de logische keuze zijn. Maar met 40 graden in de auto, een niet werkende navigatie en al rijdend op een fijne dirt road waar de auto niet helemaal voor gemaakt is , zijn het maken van keuzes lang niet altijd zo makkelijk. Laat staan logisch.

30 Graden en de verwarming op full speed

Al zittend op de achterbank had ik het inmiddels redelijk zwaar. Een raam open doen terwijl de airco werkt, heeft natuurlijk niet zoveel zin. Maar na een kwartier rijden mocht dat stomme ding toch echt weleens wat gaan doen. Bescheidde opperde ik de vraag of ze het goed vonden dat ik toch het raam open ging doen. Ik begon inmiddels letterlijk te smelten. De koele lucht stroomde de auto in en in een mum van tijd kwamen we weer bij ons positieven. Dat we het alle drie erg zwaar hadden in de auto, bleek achteraf niet zo gek te zijn. 30 Graden buiten en in plaats van de airco aan te zetten draaide de verwarming op volle toeren. Oeps, verkeerde knopje! Ik hoor je al denken, drie meiden in een auto midden op het platteland in Slovenië, voeg daar iets aan toe met blond en het is vragen om problemen. Geloof me, daar had het helemaal niets mee te maken. Dit had iedereen kunnen overkomen. Heus. :)

Met een goed ingestelde airco, een werkende navigatie en drie afgekoelde meiden werd de route naar de Savica waterval en Bohinj snel gevonden. Op de naar de volgende stop.

Vriendinnen weekend Slovenië meer Bohinj

Girls go wild

Na een verkoelende duik in het werkelijk waar prachtige meer van Bohinj, streken we neer bij het plaatselijke restaurant voor een late lunch (of vroeg diner, het is maar hoe je het bekijkt) en bespraken we onze airco avonturen nog eens door. Een giechelbui in combinatie met de slappe lach volgde en duurde nog een lange tijd voort. Een perfecte afsluiter van een heerlijk avontuurlijke dag vol grappige, ondoordachte en hilarische acties waar nog lang over nagepraat zal worden. Girls go out, dat zijn toch wel de meest memorabele weekenden.

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *