Koraal Mu Koh Chang National Marine Park Thailand

Snorkelen in het Mu Koh Chang Marine Park

Helemaal in het oosten van Thailand vind je het Mu Koh Chang Marine National Park. Een beschermd natuurgebied met een weelderige onderwaterwereld. Vanaf het strand is al genoeg moois te spotten, maar als je met de boot iets verder de zee opgaat kom je bij de mooiste plekken, vol kleurrijke vissen en andere onderwaterdieren. Hou je duikbril maar in de aanslag,  ik neem je mee naar het Koh Chang Marine National Park.

Zwemmen met schildpadden

Op vakantie kan ik me uren vermaken met snorkelen. Zeker als het eenmaal is gelukt om die duikbril goed op te krijgen (we zijn geen vrienden), ben ik niet meer te stoppen. Tropische vissen vind ik een lust voor het oog, maar je maakt me helemaal blij met een close en counter met een schildpad. De manier waarop deze dieren bewegen, zo relaxed. Ik kan ernaar blijven kijken. Het is bijna hypnotiserend, maar dan op een ontspannen manier.

 

Snorkelen Koh Chang Marine Park

Eilandhoppen in het Mu Koh Chang Marine National Park

De duikbril en snorkel zitten dan ook standaard in onze koffer en gingen uiteraard ook mee naar Azië. Een rondreis van drie weken door Thailand en Cambodja, met als afsluiter een bezoek aan de eilanden van oost Thailand. Een dikke week eilandhoppen tussen Koh Chang, Koh Wai en Koh Mak. Waar kan je beter tijd doorbrengen tussen de tropisch gekleurde vissen als daar? Bij Thailand denk je niet meteen aan goede snorkelcondities of fantastische duikplekken. Maar ze zijn er dus wel. Met name het Mu Koh Chang Marine National Park is verbazend mooi. Zoveel grote scholen tropisch gekleurde vissen zagen we maar zelden bij elkaar.

Eilandhoppen oost Thailand - Koh Wai

52 Wel heel mooie eilanden

Waarschijnlijk ken je Koh Chang alleen van het gelijknamige vakantie-eiland. Maar wist je dat Koh Chang eigenlijk een archipel van 52 eilanden is? Het bekendste en grootste eiland van de archipel is het bekende Koh Chang, maar ook het mooie Koh Mak en het tropische Koh Wai behoren tot deze eilandengroep.

Vissen Koh Chang Marine Park Thailand

Het Mu Koh Chang Marine National Park

Sinds 1982 vormen de eilanden en de wateren eromheen samen het Mu Koh Chang Marine Park. Het grootste gedeelte van het 650 km2 tellende park bevindt zich in de Golf van Thailand en er leven ongeveer 70 soorten vogels en 40 verschillende soorten dieren, zoals natuurlijk de schildpad. Maar waar wij het over gaan hebben zijn de koraalriffen en de weelderige onderwater van het Mu Koh Chang Marine Park. Want in tegenstelling tot wat wij eigenlijk verwachten, is die hier heel mooi.

Eilandhoppen oost Thailand - Koh Mak

Ga op pad met een traditionele slowboat of speedboot

De beste (en misschien wel leukste) manier om de onderwaterwereld van het Mu Koh Chang Marine Park te ontdekken is door het boeken van een excursie bij de plaatselijke duikschool of touroperator. Aan boord van de speedboot of slowboat laat je de eilanden ver achter je en vaar je verder zee op. Op zoek naar de mooiste duik en snorkelspots.

Snorkelen duiken Koh Mak Koh Chang Thailand

Verrassend duiken in het Mu Koh Chang Marine National Park

Duiken is Thailand is leuk, maar om eerlijk te zijn behoord het land niet bij de mooiste duikspots ter wereld. Daarom was de verassing des te groter toen bleek dat het duiken in het Koh Chang Marine Park eigenlijk heel aardig is. Of beter gezegd, gewoon heel mooi. Het koraal is hier nog in redelijke staat, maar wat het duiken hier helemaal top maakt is de weelderig onderwereld. Zoveel enorme grote scholen vis zie je maar zelden bij elkaar.

De mooiste duikplekken bevinden zich rondom Koh Mak, maar ook vanaf Koh Chang kun je hier prima komen. Er zijn duikscholen genoeg op de eilanden, allemaal met goede reviews. Wij doken en snorkelde met Koh Mak Divers en dat was prima.

Onderwaterwereld Mu Koh Chang Marine National Park

De beste snorkelspots van de eilanden

Je hoeft niet per se de volle zee op om wat meer van het marine park te kunnen zien. Ook rondom de eilanden kun je goed snorkelen. Met name Koh Wai heeft goede snorkelspots, waar je zo vanaf het strand naartoe kunt zwemmen. Ook op Koh Mak heb je een aantal plekken waar je goed kunt snorkelen, Koh Chang daarentegen is net wat minder.

Bezocht jij de eilanden van de Koh Chang archipel weleens? En bezocht je toen ook het Marine Park? Mocht je trouwens nog andere goede duik- en snorkelspots weten in Thailand, let me know!

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *