Governors Island, ontsnap even aan de drukte van New York

Even ontsnappen aan de drukte

New York! The city who never sleeps! Wat een heerlijke stad, een stad die bruist, letterlijk dag en nacht. Wil je toch even
aan de drukte van de stad ontsnappen, dan is een bezoek aan Governors Island een goede optie!

Governors Island geheel

Meet Governors Island

Op een kleine 900 meter voor de kust van Manhattan ligt Governors Island. 200 Jaar lang is dit eiland niet toegankelijk geweest voor publiek, Governors Island diende toen als militairen basis van het Amerikaanse leger en later, toen de militaire basis gesloten werd, als uitvalsbasis van de kustwacht. Tegenwoordig is dit de plek voor een zondagse picknick, een ontspannen ritje met de fiets of een korte wandeling.

Governors Island ferry

Neem de ferry

En wat is de beste en leukste manier om op Governors Island te komen? Met de pont natuurlijk! De pont vertrekt vanaf Pier 6 in het Brooklyn Bridge Park. Een kaartje kost 2 dollar p.p. en is het geld meer dan waard. Alleen al de overtocht is een waar feestje, vanaf het water heb je een mooi uitzicht op Manhattan, Governors Island en in de verte ook op Brooklyn. De overtocht duurt 7 minuten en eigenlijk is dat veel te kort, wat ons betreft had het ritje nog wel iets langer mogen duren!

Governors Island haven

Na een korte overtocht kom je aan op Governors Island. Op het eiland zie je nog veel invloeden van vroegere tijden terug, dit wordt meteen al duidelijk bij aankomst op het eiland! Je kunt het eiland op verschillende manieren verkennen, natuurlijk per voet, maar het is ook mogelijk om een fiets te huren.

Governors island wandelen

Fietsen in allerlei soorten en maten

Naast gewone fietsen zie je ook veel van dit soort bijzondere fietsen. Het ziet er een beetje apart uit, maar aan de andere kant is het ook wel kirky op een leuke manier. Je ziet dat de meeste locals en toeristen niet zo gewend zijn om te fietsen. Het linker wagentje vergat te sturen en belande even later op het grasveld, gevaarlijk hellend naar één kant, het ging maar net goed.  :)

Governors island vrijheidsbeeld

Eigenlijk is Governors Island één groot uitkijkpunt. Zo heb je bijvoorbeeld een goed uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

Governors island uitzicht

Governors Island is een geliefde plek bij de locals. Hele families komen hier in het weekend om te picknicken en te bbq-en. Neem eten en drinken mee en ga er gezellig tussen zitten. Het is een fijne plek om te ontspannen, met op de achtergrond de skyline van New York. Een beter uitzicht kan je toch niet wensen?

Governors island sky line

Als je in Manhattan rondloopt en de gebouwen boven je uit torenen is dat een indrukwekkend gezicht. Het is gaaf om ze ook vanaf een afstand te zien, zodat je pas echt ziet hoe groot en hoog de gebouwen uit de skyline van New York eigenlijk zijn.

Governors Island park

Wat is er nog meer te doen?

Governors Island is een perfect punt voor uitzicht op de Brooklyn brigde, Brooklyn waterfront, de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld. Maar er is meer. Je kunt bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het Governor’s Island National Monument of het fort. Toen wij het eiland bezochten waren ze er nog niet zoveel mee bezig, maar tegenwoordig kun je hier ook veel kunst vinden. Af en toe worden er zelfs speciale fairs gehouden die helemaal in het teken staan van de kunst.

Wij vonden het bezoek aan Governor’s Island een echte aanrader. Het is fijn om even uit de drukte van New York te zijn en tegelijkertijd ook weer niet helemaal uit de stad zelf te zijn. Het is leuk om gezinnen te zien sjouwen met koelboxen en opblaasbedden (al in de metro) en samen met hun neer te vlijen op het gras. Geloof me, dat is echt heel gezellig! En het uitzicht? Dat is de kers op de taart!

Governor’s Island is niet het gehele jaar geopend, de pont vaart meestal vanaf eind mei tot half oktober. Check de website van het eiland voor de precieze openingstijden.

 

 

22 comments

    1. Het is helaas niet het hele jaar open, ongeveer vanaf end mei tot halverwege oktober. Hierna gaat de pont uit de vaart en dat is jammer, want het eiland is een perfect uitzicht punt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *