Koffie hotspot Snaelfellsnes IJsland Bar Snofells

IJsland Tips | 3x de lekkerste koffie van Snaefellsnes

Ben je op zoek naar tips voor het IJslandse schiereiland Snaefellsnes op het gebied van lekker eten, perfect want in dit artikel deel ik graag de 3 leukste hotspots van Snaefellsnes op het gebied van koffie & thee. Als je ooit op Snaefellsnes bent geweest kun je je bijna niet voorstellen dat het schiereiland in dezelfde zin wordt genoemd als het woord hotspots. Die zijn hier nu eenmaal niet. Wel zijn er 3 fijne adresjes voor een lekkere kop koffie of thee op een bijzondere plek.

Koffie hotspot Snaelfellsnes IJsland

Nesbraud Bakery

Net voordat je Stykkishólmur binnenrijdt vind je aan de linkerhand de Nesbraud bakkerij. Een fijne stop om bij te komen van al het IJslandse natuurschoon onder het genot van een kopje koffie. Bij binnenkomst komt de geur van versgebakken brood je al tegemoet. De warme kaneelbroodjes en bosbessen muffins smeken er bijna om opgegeten te worden. Liever een gewoon broodje, dat kan ook. Vers belegd, met wat je maar wilt. De meeste bezoekers van de Nesbraud bakkerij zijn de inwoners van het dorp zelf, met af en toe een verdwaalde toerist.

IJslandse supermarkten zijn net iets anders dan bij ons. Je vindt hier zelden een bakkerijafdeling met versgebakken brood. Het is wel verkrijgbaar, maar alleen bij de bakker. Nesbraud bakery is de beste bakker in de weide omgeving en verkoopt een groot assortiment van heerlijk versgebakken broodjes. Aanrader!

Koffie hotspot Snaelfellsnes IJsland Kafi Emil

Koffie hotspot Snaelfellsnes IJsland Kafi Emil

Museum Kafi Emil Snaefellsnes IJsland

Kaffi Emil

Eerlijk is eerlijk, op het eerste gezicht ziet Kaffi Emil er niet bepaald hip of mooi gestyled uit. Maar schijn bedriegt, op het moment dat je het café inloopt, voelt het meteen als een soort van warm bad. Een knus koffiezaakje met huiselijke gezelligheid en een verleidelijke vitrine met vers gebak. Probeer zeker de merengue chocoladetaart, om van te watertanden. Of wat dacht je van de huisgemaakte vissoep. Het is de lekkerste die wij tot nu toe gegeten hebben.

Kaffi Emil is van alles wat. Naast café vind je hier ook een klein museum, een bioscoopzaal waar films over IJsland vertoond worden en een uitstekend informatiecentrum waar je al je vragen over Snaefellsnes kan stellen.

Koffie hotspot Snaelfellsnes IJsland Bar Snofells

Bar Snofells

Coffee with a view. En wat een uitzicht! Bar Snofells bevindt zich namelijk vlakbij Arnarstapi, een van Snaefellsnes mooiste en populairste bezienswaardigheden. Een fijn plek voor een kop koffie en een stuk taart, maar Bar Snofells is ook een goede optie voor de lunch. Arnarstapi is van oorsprong een vissersdorpje, maar word nu vooral door toeristen bezocht vanwege de prachtige natuur en ruige kliffen. Een perfecte stop om even bij te komen na je ontdekkingstocht van de meest Westelijke punt van het Snaefellsjökul National Park.

 

Wat zijn jouw favorieten tips op het gebied van koffie & thee op het IJslandse schiereiland Snaefellsnes?

 

Meer lezen over IJsland? Dan vind je de volgende blogs vast ook leuk.

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

Tagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *