Boeken over reizen: de allermooiste reisboeken

Tijdens het reizen, als reisvoorbereiding of gewoon om reisinspiratie op te doen, boeken over reizen zijn altijd noodzakelijk. Reisboeken zijn voor mij zelfs een soort van verslaving. Ik ben er dol op! Inmiddels heb ik al een aardige collectie bij elkaar verzameld. Regelmatig speur ik het internet af op zoek naar nieuwe releases van mijn favoriete merken reisboeken. Voor mijn omgeving ook wel makkelijk, voor mijn verjaardag of voor kerst is het nooit zo moeilijk om een passend cadeau te verzinnen!

Reisgidsen voor onderweg

Reisboeken zijn er in alle soorten en maten. Allereerst heb je natuurlijk de reisgidsen. Als we een vakantie hebben geboekt, is het eerste wat we doen de reisgids van het desbetreffende land bestellen. Persoonlijk ben ik een groot fan van de Lonely Planet, toch wel één van de meest complete reisgidsen die er zijn. Al moet ik zeggen dat ik de Nederlandse versie van de Rough Guides ook erg fijn vind. Een reisgids is een goede methode om informatie op te doen over het land, maar ook bijvoorbeeld om leuke logeeradressen te vinden. Hou er wel altijd rekening mee dat de prijzen in de gidsen vaak niet up to date zijn en dat deze altijd hoger uitvallen dan er staat beschreven.

De leukste reismagazines

Naast boeken over reizen vind je bij ons in huis ook altijd een dikke stapel tijdschriften. Ik ben groot fan van Columbus magazine en ben dan ook echt in een jubelstemming als ik thuis kom en de Columbus in de brievenbus vindt. Vooral de foto reportages zijn vaak inspirerend en je doet veel informatie op over reisbestemmingen. Tevens koop ik vaak het Lonely Planet magazine Droomtrips. Hoewel ik de rapportages hierin wel iets minder vind dan in de Columbus.

Lazy Sunday op de bank met de mooiste boeken over reizen

En ten slotte.. de echte reisboeken. Ik kan echt genieten van een lazy sunday op de bank. Moke of Foss , dat zijn mijn katten, tegen me aan, kopje thee erbij (thee is dus mijn echte verslaving bedenk ik me net) en een boek op schoot. Ik kan letterlijk wegdromen bij deze boeken.Ik hou van het vergaren van informatie, daarnaast heb ik een nogal levendige fantasie en bevind me tijdens het lezen van deze boeken dan ook werkelijk op de plaats van bestemming. Hierbij 3 van mijn favorieten.

Frozen Planet

De Arctische wereld is een interessant stukje van onze planeet die voor mij nog vrij mysterieus is. In Frozen Planet neemt David Attenborough je mee naar zowel de Noordpool als de Zuidpool. Het boek is schitterend vormgegeven met super interessante teksten en uiteraard prachtige foto’s. De levens van pinguïns, orka’s, ijsberen, maar ook bijvoorbeeld wolven worden gevolgd op dit stukje bevroren planeet. Zeer intrigerend en echt een boek wat je meeneemt en je het gevoel geeft daar te zijn. Ik krijg het er soms spontaan koud van, haha!

Ultimate Travelist

Met de Ultimate Travelist waan ik me meteen op wereldreis. De verzameling van 500 toffe plekken op de wereld die beschreven worden zijn echte must visits. Uiteraard staan de bekende highlights zoals de Taj Mahal en de Eiffeltoren in het boek. Ondanks dat ze super bekend zijn, zijn ze meer dan de moeite waard om te bezoeken. Maar ook onbekendere gems van de wereld vind je terug in dit inspirerende boek. Wanneer je inspiratie zoekt voor je wereldreis dan is dit het boek wat je in huis wilt hebben. De uitklapkaart maakt het gemakkelijk om je eigen bucketlist samen te stellen, op die manier houd je alles mooi bij elkaar.

 

The World Great Wonders

Er zijn veel plekken in de wereld waar ontzettend veel bezoekers naartoe willen. Zoals bijvoorbeeld de Taj Mahal, de toren van Pisa of het Great Barrier reef, maar waarom eigenlijk? Vaak weten we wel iets van de geschiedenis, maar gaan we voorbij aan hoe die plek daadwerkelijk tot leven is gekomen. In de World Great Wonders gaat Lonely Planet dieper in op de wonderlijke verschijningen in de wereld. Heb je je bijvoorbeeld weleens afgevraagd waar het terracotta leger te vinden is, waarom de toren van Pisa leunt en hoe hoog een redwood boom groeit? In dit boek vind je de antwoorden en wordt je geinspireerd om de plek op je bucketlist te zetten.

Boeken over reizen: koffietafel boeken

Koffietafel boeken zijn vaak supermooi om even doorheen te bladeren. Alleen de mooiste foto’s behalen vaak de selectie en die zorgen er dan ook direct voor dat je zou willen dat jij daar was. Ook de vormgeving is vaak goed gedaan, wat deze boeken bijzonder geschikt maakt als koffietafel boeken. Bij mij thuis vind je dan ook altijd een paar boeken op de salontafel. Ook als styling! Multifunctioneel hé?! Persoonlijk favoriet blijft het kleine handzame boekje van Floortje, 100 wereldplekken die je gezien moet hebben. Korte verhalen samen met mooie foto’s zorgen ervoor dat je met je kopje koffie even helemaal ergens anders bent.

Nog meer reisinspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van reizen? Dan begrijpen wij elkaar heel goed! Eerder schreef ik reisinspiratie, 3 foto’s om bij weg te dromen en drie bijzondere droombestemmingen.

En nu jij

Welke boeken over reizen lees jij op het moment? En heb je een favoriet reisboek welke je me zou kunnen aanraden? Let me know! Ik ben heel benieuwd!

6 comments

    1. Leuk om ze (ook wel ongemerkt) te sparen he! Er zijn zoveel mooie reisboeken! En wat is nu fijner om te doen dan op een regenachtige dag? :)

  1. Ik lees mijn reisboeken pas tijdens het reizen. Normaal altijd de LP en nu in Argentinië en Chili voor het eerst de Trotter. Deze bevalt ook best goed maar redelijk gedateerd (dat waren ze allemaal helaas). Ik heb als tip nog Salt Magazine!
    Verhalen of films over de bestemmingen waar ik ben geweest of nog heenga vind ik ook leuk! Kan gewoon entertainment zijn (priscilla… queen of the desert) of “wat heftiger” (bijv bridge on the river kwai).

    1. Salt Magazine ken ik nog niet. Goede tip, dank je wel! Ik vind het altijd wel leuk om tijdens mijn vakantie een boek (roman of thriller) te lezen wat zich afspeelt in het land waar ik op dat moment ben. Dat je een beetje het gevoel krijgt dat je er midden in zit. Piscilla…queen of the desert, blijft leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *