Hoe je het maximale haalt uit je bezoek aan de High Line

Vroeger de onbekende parel van Manhattan. Tegenwoordig een veel bezochte plek. Ondanks dat de High Line een beetje een toeristische attractie is geworden, mag een bezoek hieraan niet ontbreken tijdens je verblijf in New York. Daarom een paar handige tips, zodat je maximaal kan genieten van dit stukje rust te midden van de urban jungle.

New York Manhattan High Line

The High Line

Maar eerst, een klein stukje geschiedenis. Want wat is de High Line nu precies? De High Line is een 2,3 km lang stadspark. En niet zomaar een park! Het is de urban jungle van New York. Wat het park zo speciaal maakt, is dat het zich maar liefst 9 meter boven de grond bevindt. Voordat de High Line in 2009 zijn deuren openden voor het publiek, deed het dienst als goederenspoorlijn. De oude details van de spoorlijn zijn nog goed intact gebleven en geven het park een beetje een rauw en industrieel randje.

New York Manhattan High Line

Gele taxi’s met hier en daar een wolkenkrabber

Het park loopt midden door de wijk Chelsea. Het park begint op de hoek van Gansevoort en Washington Street en loopt helemaal door tot 34th Street. Tijdens je wandeling heb je een mooi uitzicht over Manhattan. Oude gebouwen, straten vol met de bekende gele taxi’s en uiteraard zie je hier en daar ook een wolkenkrabber opduiken. Overal in het park vind je bankjes waarop je kan uitrusten en kan genieten van de mooi aangelegde tuinen.

Het park trekt jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers. Toeristen en locals zijn beide graag geziene gasten in dit fijne park. 5 Miljoen, dat zijn natuurlijk heel veel bezoekers! Daardoor is het park ook vaak erg druk. De High Line bezoeken met nog een paar honderd andere mensen, doet toch een beetje afbreuk aan deze must see. Daarom mijn tips, die ervoor zorgen dat je veel meer kan genieten van je bezoek aan de High Line!

New York Manhattan High Line

High Line tips

Sta bijtijds op, scoor bij de Starbucks op de hoek bij Gansevoort een koffie en zo’n overheerlijk yoghurtje en klim de trappen naar de High Line op. Een perfecte plek om te ontbijten! Vroeg in de ochtend zie je hier namelijk bijna geen andere mensen. En dat is fijn. Zoek een lekker plekje op, lees een boek en geniet van je omgeving. In hartje winter is dit misschien een wat lastigere optie. In dat geval, slenter met je koffie in je hand door de tuinen, om vervolgens het park te verlaten bij 34th Street en hier op zoek te gaan naar een goede plek voor een lekker ontbijt. Keuze genoeg, het is immers New York!

Bezoek de High Line tegen sluitingstijd. ’s Avonds is het hier echt een stuk minder druk. Kijk op de website voor de actuele openingstijden. Deze zijn seizoengebonden. Zo is het park van december t/m maart maar tot 19.00 uur open, terwijl dit in de zomer soms wel tot 23.00 uur is. Zoek je een plek om overdag aan de drukte van de stad te ontsnappen, dan zijn Central Park en Governors Island fijne opties.

New-York-Highline

De laatste tip, bezoek de High Line tijdens een event. Er worden in de zomermaanden veel kleine concerten en gratis voorstellingen georganiseerd. Je vindt de agenda op de website van het park. Door deze evenementen is het park soms langer open. Doordat de bezoekers naar het event gaan, is de rest van het park een stuk rustiger. Soms kan drukte ook juist heel leuk zijn, zoals bijvoorbeeld tijdens een concert. Dat maakt het optreden toch ook een stuk gezelliger!

 

14 comments

  1. Ja! Hier moeten we ook nog heen. Staat al een tijdje hoop op ons verlanglijstje maar er zijn zoveel leuke dingen om te zien en te doen dat dit er nog niet van is gekomen. Goede tips en mooie foto’s!

  2. Echt een gave plek in New York, zelf ben ik hier niet geweest toen ik in New York was. Pas later ontdekte ik dit gave park, voor de volgende keer New York staat het op mijn lijstje! Zeker tof dat je de oude spoorlijn nog terug kan zien.

    1. Mocht je er in de toekomst een keer komen, sla dan zeker de High Line niet over. Het is soms heel fijn om even een beetje rust te hebben. New York is namelijk heel druk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *