Anse Source d’Argent La Digue Seychellen

Droom weg op Anse Source d’Argent, het mooiste strand van de Seychellen

Bij de Seychellen denk je natuurlijk snel aan bounty eilanden met tropische stranden. Logisch ook, de stranden zijn er wonderschoon.Toch is er één strand wat al je verwachtingen overtreft. Een van weergaloze schoonheid, waar je eigenlijk nooit meer weg wilt gaan. Welk strand dat is? Anse Source d’Argent op La Digue natuurlijk! Ga je op reis naar de Seychellen, dan is dit het strand wat je niet mag missen!

Anse Source d’Argent La Digue Seychellen

Anse Source d’Argent, het mooiste strand van La Digue en de Seychellen

Het is waar. De stranden op de Seychellen zijn echt zo mooi als Pinterest en Instagram doet geloven. Hier heb je geen filters nodig om het strand nog iets tropischer te laten lijken. En alhoewel de meeste stranden op de Seychellen prachtig zijn, is er wat ons betreft toch één strand wat er met nek en schouders boven uitsteekt. Het strand waarvan je elkaar even in de arm moet knijpen om te checken of het wel echt is. Het strand wat mooier is dan wat je ook maar durfde te hopen. Dat strand is Anse Source d’Argent. Zeg de naam op je beste Frans en het klinkt zelfs nog beter. Het strand van Anse Source d’Argent ligt op het eiland La Digue, wat al eilandhoppend op de Seychellen heel makkelijk te bereiken is.

Anse Source d’Argent, bounty strand en meer

De dikke rij palmbomen richting het strand verraadde al een beetje dat er een heus bounty strand in aantocht is. Spierwitte stranden, een kristalheldere zee en aan weerskanten omgeven door tropisch groen en donkere rotsen. Maar eigenlijk is er maar een manier om je te laten zien hoe mooi het strand van Anse Source d’Argent is en dat is natuurlijk aan de hand van een serie hele fijne foto’s. Enjoy!

Bezienswaardigheden en reisgids La Digue Seychellen

Anse source d'argent La Digue Seychellen

Anse source d'argent La Digue Seychellen

Niet alleen voor de rich and famous

Een bezoek aan – misschien wel het mooiste strand ter wereld – is echt niet alleen voorbehouden voor de rich and famous. Wist je dat een bezoek aan de Seychellen best heel betaalbaar kan zijn? Lees onze budget tips voor de Seychellen maar eens!

Strand Anse Source d’Argent La Digue Seychellen

Zo kom je bij het strand van Anse Source d’Argent

Om bij het strand van Anse Source d’Argent te komen moet je dwars door het L’Union Estate & Copra Factory fietsen. Er is eigenlijk geen andere mogelijkheid. De plantage opent elke dag om 08.00 uur zijn deuren en sluit weer om 17.00 uur. De entree voor de plantage is 115 roepies per persoon. Bezoek je meer dan 3 dagen het strand, dan hoef je voor de rest van de week geen entree ticket meer te kopen.

L'Union Estate en the Giant rock La Digue

Reisgids bezienswaardigheden La Digue

De highlights van L’Union Estate & Copra Factory

Maar het L’Union Estate & Copra Factory is meer dan alleen maar de poort naar het mooiste strand ter wereld. Als je toch een bezoek brengt aan Anse Source d’Argent neem dan ook even de tijd om de rest van het landgoed te verkennen. Van oorsprong is het L’Union Estate een kokosnootplantage, die al jaren niet meer in bedrijf is. Wel vind je er een kleine vanille plantage, dikke rijen palmbomen, koloniale huizen, een prachtig oud kerkhof, the giant rock (en die is met recht giant) en natuurlijk het verblijf van de reuzenschildpadden. Het is een leuke, maar vooral mooie plantage. Toch blijft de echte ster van het park natuurlijk Anse Source d’Argent.

Strand Anse Source d'Argent La Digue Seychellen

Het mooiste strand ter wereld

We kunnen er kort over zijn, het strand van Anse Source d’Argent is het mooiste strand wat wij ooit bezochten. De rotsen, het groen, het parelwitte strand en het tropische water. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er ergens ter wereld nog zo’n mooi strand te vinden is.

Anse Source d’Argent La Digue Seychellen

En zo heb je het voor jezelf alleen

Wat de ervaring nog mooier maakt is om over het strand te wandelen, te zwemmen en te genieten van de omgeving om je heen zonder dat er te veel andere toeristen op het strand aanwezig zijn. Daarom nog even mijn absolute top tip om je bezoek aan Anse Source d’Argent nog net iets extra bijzonder te maken. De hekken van het L’Union Estate gaan open om 08.00 uur. Zorg ervoor dat je meteen om die tijd je ticket koopt. Je hebt dan het strand wat in elk “top 10 mooiste stranden ter wereld” voorkomt dan helemaal voor jezelf alleen!

Vind je 08.00 uur iets te vroeg, zorg er dan wel voor dat je voor 10.30 uur op het strand bent. Vanaf 10.30 uur komen er excursies met dagjesmensen vanaf de andere eilanden en word het strand meteen een stuk drukker.

Nu vind je overig op de Seychellen verder geen massa toerisme, dus Zandvoort op een warme dag taferelen heb je hier sowieso niet.

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook, Instagram & Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *