Bezienswaardigheden en reisgids La Digue Seychellen

La Digue Reisgids | Het mooiste eiland van de Seychellen

Die prachtige strand foto’s in de magazines? Grote kans dat die zijn gemaakt op La Digue. Het eiland van de Seychellen waarvan beweerd wordt dat de stranden bij de mooiste van de wereld behoren. Of dat waar is? Ik vind van wel. Maar La Digue heeft nog veel meer te bieden dan alleen mooie stranden. Daarom vind je hier een compleet overzicht van alle bezienswaardigheden en mooie plekken in deze speciaal geschreven reisgids over La Digue. Grote kans dat dit tropische eiland je bijna meteen verleid tot het boeken van een ticket.

Welkom op La Digue

Welkom op La Digue, eiland in de Indische oceaan en behorend bij een van de mooiste eilandengroepen ter wereld, de Seychellen. La Digue is met zijn afmeting van 10 km2 het kleinste bewoonbare eiland van de Seychellen en een waar paradijs. Op het moment dat je voet aan wal zet voel je meteen dat de sfeer hier verschild van het verderop gelegen Mahe en Praslin. Het lijkt wel of ze het woord ontspannen hier hebben uitgevonden. Alsof de tijd even stilstaan. La Digue is gewoonweg laid back.

Het eiland is vrij vlak met als hoogtepunt het 333 meter tellende Eagle’s Nest. Perfect om te verkennen per fiets, wat ook meteen hét vervoermiddel is op La Digue. Het eiland is verder autovrij.

Er is maar een manier om op La Digue te komen en dat is per boot. Met de cat cocos ferry vanaf Mahe of via Praslin.

Reisgids bezienswaardigheden La Digue

Reisgids La Digue

Alle eilanden op de Seychellen zijn prachtig en een waar feest om te verblijven. Toch was het La Digue waar wij het meest enthousiast van werden. De ontspannen sfeer, de vriendelijke mensen en de prachtige natuur. Ik ben zelfs zo enthousiast over het eiland dat dit artikel over het eiland onbedoeld uitgroeide tot een ware reisgids over La Digue. Veel leesplezier!

Bezienswaardigheden op La Digue

La Digue is al een bezienswaardigheid op zich. Overal waar je kijkt ontdek je iets nieuws. De meest vriendelijke bevolking, de ontzettend groene natuur, de prachtige vogels en de adembenemende stranden. Het eiland is echt een stukje paradijs op aarde. Natuurlijk denk je bij La Digue en de Seychellen meteen aan de beroemde stranden, maar er is nog veel meer te zien en te beleven. Daarom heb ik deze reisgids over La Digue geschreven met al onze persoonlijke tips en handige tricks. En uiteraard start deze reisgids met de hoofdreden voor je vakantie naar de Seychellen. De prachtige stranden.

Strand Anse Source d'Argent La Digue Seychellen

De mooiste stranden van La Digue

Laten we maar meteen beginnen met wat La Digue zo wereldberoemd maakt, zijn stranden. Met als absolute nummer 1 natuurlijk het strand van Anse Source d’Argent. In vele lijstjes geroemd als een van de mooiste stranden ter wereld. Is dat terecht? Jazeker.

Anse source d'argent La Digue Seychellen

Anse source d'argent La Digue Seychellen

Strand Anse Source d'Argent La Digue Seychellen

Anse Source d’Argent

Een strand zo mooi, dat je jezelf bijna afvraagt of het wel echt is. Helder turquoise water, omringd door een dikke rij palmbomen en granieten rotsblokken. Het is werkelijk waar prachtig. Woorden schieten te kort om dit strand te beschrijven. Ik kan het je beter laten zien. Kijk en oordeel zelf. Prachtig toch?

Tip: bezoek het strand meteen ’s ochtends vroeg. Alleen dan heb je het strand voor je alleen. Vanaf 10 uur wordt het strand ook bezocht door excursies en dagjesmensen en dan is het meteen een stuk drukker. Het strand is alleen te bereiken via L‘Union estate, je betaald ongeveer 6 euro voor een ticket. Het ticket is de hele dag geldig en geeft je meteen ook de toegang tot de rest van het landgoed.

Strand van Anse Severe La Digue Seychellen

Anse Severe

Anse Severe is perfect om te zwemmen. Geen stroming en beschermd door het rif. Hetzelfde rif is meteen ook heel geschikt om te snorkelen. Beter gezegd, het is de beste plek om te snorkelen op La Digue. Anse Severe is een lang zandstrand, omlijst met een dikke rij takamaka en palmbomen. Naast Anse Source d’Argent is dit het populairste strand van het eiland.

Strand Anse Patates La Digue Seychellen

Anse Patates

Twee keer knipperen met je ogen en je bent er voorbij. Anse Patates is een piepklein, maar idyllisch strand. Het blauwe water steekt fel af tegen het witte zand en het strand wordt aan weerszijde afgeschermd door grote granieten rosten. Picture perfect. Je kunt op Anse Patates goed zwemmen, maar de zee is hier wel wat ruiger.

Strand van Grand Anse La Digue Seychellen

Grand Anse

Grand Anse is het langste strand van La Digue en een echt plaatje. Vanaf La Passe is het ongeveer 4 kilometer fietsen via een heuvelachtige weg naar het strand. Grand Anse is perfect om te wandelen en te zonnebaden. De zee is hier alleen niet zo geschikt om te zwemmen door de sterke stroming. Op borden word ook aangegeven dat zwemmen op eigen risico is.

Strand van Petit Anse La Digue Seychellen

Strand van Anse Cocos La Digue Seychellen

Petit Anse en Anse Cocos

Beide stranden zijn nog net iets mooier dan hun grote broer Grand Anse. Iets kleiner, wat meer beschutting van de palmbomen en minder toeristisch. Al moet ik erbij zeggen dat geen een strand op La Digue echt toeristisch is. Zowel Petit Anse als Anse Cocos zijn alleen te bereiken per voet vanaf het strand Grand Anse. Iets verderop bij het stuk over “wandelen op La Digue” lees je hoe je er precies komt.

Bezienswaardigheid La Passe La Digue Seychellen

Bezoek La Passe, de hoofdstad van La Digue

La Passe is de hoofdstad van La Digue, hoewel het woord stad hier niet helemaal op zijn plek is. Het is meer een soort klein drop. Neem een kijkje in de kleurrijke haven en bewonder de koloniale huizen die je hier en daar nog ziet staan. Maak een wandeling door de gezellige straten, begeef je tussen het dagelijkse leven en shop je souvenirs in de kleine winkeltjes. La Passe is een vriendelijk dorp waar je soms je ogen uitkijkt.

De eilander kerk

La Digue is overwegend katholiek. Net buiten La Passe vind je de kerk, geschilderd in een warme kleur geel. Als de kerkdeuren openstaan is het toegestaan om binnen een kijkje te nemen. Het is geen overdadige kerk qua versiering, maar in zijn eenvoud eigenlijk heel mooi en eilands. Op zondagochtend wordt er in de kerk een dienst gehouden. Als de dienst afgelopen is stroomt de kerk leeg. Alle eilanders zijn gekleed in het wit en hebben hun mooiste kleren aan. Tijd voor een picknick of een potje voetbal met de familie. Het is een waar feest om naar te kijken.

De black paradise flycatcher vogel La Digue Seychellen

Ga op zoek naar de Black Paradise Flycatcher in het Veuve Reserve

Het Veuve Reserve is niet meer dan een smalle strook bos. Toch is het een bijzonder gebied. Het is namelijk de enige plek ter wereld waar de black paradise flycatcher nog leeft. Precies dit bos in La Digue is de broedplaats van deze vogel. De flycatcher wordt gekenmerkt door zijn lange zwarte staart. Je herkent hem meteen, het is een prachtige vogel. Wij hadden verwacht dat het heel lastig zou worden om deze vogel ook echte te spotten, maar het was eigenlijk verbazingwekkend makkelijk.

Einde fietspad La Digue Seychellen

Fiets naar het einde van de wereld

Of eigenlijk naar het einde van La Digue. Toch voelt het wel een beetje als het einde van de wereld. Het fietspad houdt op en het eiland lijkt hier te eindigen. Vanuit La Passe volg je het fietspad naar het Noorden. Je passeert de prachtige begraafplaats en vervolgens het strand van Anse Severe. Hoe verder je het pad volgt, hoe mooier de natuur. Maak een stop bij Anse Patates, een piepklein maar idyllisch gelegen strand. Fiets vervolgens door tot je niet verder kan. Een prachtige tocht.

Fietsen op La Digue Seychellen

Verken het eiland per fiets

Stap op de fiets en ga. Zo kom je op de mooiste plekjes en zie je wat meer van het dagelijks leven op La Digue. Mooie tuinen, loslopende kippen, de plaatselijke koe en vrolijk pratende vrouwen op de hoek van de straat. De kinderen van de crèche spelen buiten, jongens sleutelen aan hun fiets en op het land wordt gewerkt aan de oogst. Het echte leven is een heerlijk schouwspel.

Begraafplaats La Digue Seychellen

Een beetje spooky, bezoek de begraafplaats

Het is misschien een beetje gek, maar maak een stop bij de plaatselijke begraafplaats. Het is een prachtige laatste rustplaats. Gelegen op de heuvel, aan de rand van de jungle. Alle graven zijn voorzien van verse bloemen, wat het geheel tot een kleurrijk schouwspel maakt.

L'Union Estate en the Giant rock La Digue

L’Union Estate & Copra Factory

Dit oude landgoed trekt in eerste instantie vooral bezoekers omdat je alleen via deze ingang toegang hebt tot een van de mooiste stranden ter wereld, Anse Source d’Argent. Maar L’Union Estate is meer. Bekijk de palmbomen plantage en vanillebomen, breng een bezoek aan de reuze landschildpadden en de oude koloniale gebouwen. Vergeet ook vooral niet de Giant Rock te bewonderen, die overal in het landschap bovenuit torent.

Zonsondergang La Digue Seychellen

Zonsondergang op het helikopter platform

Vlak voor de ingang naar het L’Union Estate vind je direct aan de zee het heliplatform. Gedurende de dag vertrekt hiervandaan de helikopter om een rondvlucht over de eilanden te maken. Eind van de middag is het platform leeg en de ideale plek om van de zonsondergang te genieten. Neem een paar drankjes mee en maak een praatje met andere reizigers of locals die zich rond dit tijdstip op het heliplatform verzamelen. Het is de mooiste plek van het eiland om van de zonsondergang te genieten, omdat je vanaf hier de zon net naast het tegenovergelegen eiland Praslin in de zee ziet zakken. Blijf na de zonsondergang nog even zitten, de luchten nemen vaak nog de meest spectaculaire kleuren aan.

Uitzicht hoogste punt La Digue Seychellen

Wandelen op La Digue

Hike naar het hoogste punt van La Digue

Bereid je voor op een klim van jewelste, met in het vooruitzicht de ultieme beloning: prachtige uitzichten over heel La Digue onder het genot van een heerlijk verkoelend drankje. Fiets vanuit La Passe richting de t-splitsing waar je het bord Belle Vue Restaurant ziet staan. Vanaf hier kun je nog een klein stukje verder, maar je merkt al gauw dat de weg te steil wordt om te fietsen. Stap af en vervolg je weg per voet.

Het is een echte hike, waarbij je precies 333 meter klimt naar Nid d’Aigle oftewel het adelaarsnest. Het hoogste punt van La Digue. Iets voor de top kom je het Belle Vue Restaurant tegen. Je kunt nu twee dingen doen of je ploft neer op het terras van het restaurant om alvast met een cocktail in je hand te genieten van de echt adembenemende uitzichten of je bent een bikkel en klimt nog een stukje door naar de top. Ik kan je wel verklappen, het uitzicht is nagenoeg gelijk. Aan jou de keuze.

Strand van Petit Anse La Digue Seychellen

Wandelen naar Petit Anse La Digue

Hike van Grand Anse naar het verlaten Anse Cocos

Om te beginnen, de wandeling van Grand Anse via Petit Anse naar Anse Cocos klinkt als een echte strandwandeling. Dat is het deels ook. Het andere deel van het pad gaat echter over rotsen en overgroeide wandelpaden. Doe dus alsjeblieft gympen of wandelschoenen aan. Je maakt het jezelf zo een stuk makkelijker.

Je begint je wandeling op Grand Anse. Aan het eind van het strand vind je een smal wandelpad wat je brengt bij een rots bestaand uit grote stenen. Dit is het beginpunt van de hike. Klauter de rots op, het is een soort trap en je komt meteen bij de eerste splitsing. Het linker pad brengt je diep de jungle in. Het is een prachtige wandeling langs een aantal oude reünies en dichte jungle. Dit is meteen het moeilijkste en uitdagende pad.

Sla je boven op de rots echter rechtsaf, dan ben je in 10 minuten al op je eerste bestemming, het strand van Petit Anse. Het ligt er dus aan of je gaat voor gemak en het snel bereiken van het eerste strand of dat je kiest voor de iets langere en uitdagendere wandeling door de jungle. Je kunt beide natuurlijk ook combineren. Het pad van Petit Anse naar Anse Cocos is gelukkig een stuk makkelijker en brengt je in ongeveer een half uur wandelen naar je eindbestemming.

De wandeling van Grand Anse naar Anse Cocos duurt ongeveer een uur en brengt je door jungle, dichte bossen en langs mooie uitzichtpunten naar de afgelegen stranden.

Een klein nadeel van deze drie stranden is dat je er niet kunt zwemmen. De stroming op dit deel van La Digue is gewoonweg te sterk waardoor zwemmen gevaarlijk is.

Hike naar het goed verborgen strand van Anse Marron

Een prachtige wandeling, die alleen te maken is orderbegeleiding van een gids. Het pad is overwoekerd, waardoor je zelf makkelijk kan verdwalen en je bent afhankelijk van het tij. Het tij is iets waar je geen grappen mee moet maken en altijd heel bewust van moet zijn. Het kan je veel ellende besparen. Je wandeling start bij Grand Anse, waarna je via een pad wat langs de kust loopt richting Anse Marron wandelt. Een totaal verlaten strand gelegen in een prachtige baai omringd met de voor La Digue zo kenmerkende rotsen. Vanaf Anse Marron vervolg je je weg bij laag water naar het mooiste strand van het eiland Anse Source d’Argent. Delen van dit stuk zul je al wadend door het water moeten afleggen. Het is een avontuurlijke, maar prachtige wandeling. Denk aan goede schoenen, genoeg water en een gids. Kies voor deze wandeling beslist voor een gids.

Schildpadden La Digue Seychellen

Wildlife op La Digue

Naast de reusachtige landschildpadden heeft La Digue nog een troef in handen, de grote vogelpopulatie met als absolute ster de black paradise flycatcher. Het eiland is de enige plek ter wereld waar deze vogel nog leeft. Je kunt hem spotten in het kleine Veuve Reserve, maar wij kwamen hem ook tegen in de jungle tussen Grand Anse en Petite Anse. Je ziet op La Digue ook opvallend veel vleerhonden vliegen. Het zijn prachtige dieren om naar te kijken, ze vliegen heel relaxed door de lucht en laten zich lange afstanden meevoeren op de wind. Een mooi gezicht.

Duiken en snorkelen La Digue

Duiken op La Digue

Helaas hebben de Seychellen ook te maken gehad met bleeching, waarbij veel koraal beschadigd is geraakt. De top duikbestemming wat het misschien ooit was, is het niet meer. Wat niet wil zeggen dat duiken rondom La Digue niets meer is. Helder water, schildpadden, pijlstaartroggen, eagle ray’s en rif haaien zijn samen met scholen gekleurde vissen dieren die je zomaar kunt tegenkomen met duiken. Veel zeldzamer, maar toch soms wel gespot zijn walvishaaien. Als je die tegenkomt tijdens het duiken heb je de spreekwoordelijke jackpot gewonnen. Walvishaaien komen hier voor, maar het is wel zeldzaam om ze te zien.

Er zijn twee duikscholen op La Digue, het in het La Digue Island Lodge gevestigde Azzurra Pro-Dive en het in het centrum van La Passe gevestigde Trek Divers. Goed om te vermelden, de Seychellen is een van de duurste plekken ter wereld om te duiken.

Snorkelen op La Digue

Verreweg de beste plek om te snorkelen op La Digue is het strand van Anse Severe. Hier kun je met hoog water zo vanaf het strand het rif betreden. Tip, begin aan de linkerkant bij de rotsen met snorkelen, hier zwemmen de meeste vissen. Het koraal is niet in beste staat, maar je ziet wel veel vrolijk gekleurde vissen zoals papegaaivissen, inktvissen en soms een schildpad.

Laag water maakt snorkelen hier een stuk lastiger. Je zit dan te dicht op het rif en op sommige delen is het water zelf zo laag dat je er niet meer overheen kan zwemmen. Conclusie: snorkel bij hoogwater op Anse Severe.

Anse source d'argent La Digue Seychellen

Klimaatveranderingen en beste reistijd op de Seychellen

Ook de Seychellen hebben te maken met klimaatveranderingen. Wat voorheen de beste reistijd was om de eilandengroep te bezoeken (en wat nog steeds in de reisgidsen beschreven wordt als beste reistijd) klopt volgens de locals niet meer. Ook wij hebben de gevolgen van de klimaatveranderingen op La Digue en de rest van de Seychellen kunnen zien en het lijkt dat de bevolking gelijkt heeft. Zij kennen hun land uiteraard het beste. Als beste reistijd bevelen zij de maanden februari, maart en april aan. Je hebt dan weinig kans op regen en de temperaturen zijn hoog, maar het is niet zo heet dat je niets meer kunt doen.

Ik heb getwijfeld of ik dit moest schrijven, alle reisgidsen beweren namelijk iets anders. Maar we hebben ook zelf meegemaakt dat niet alles wat in de gidsen geschreven wordt wat betreft klimaat klopt. Daarom wilde ik het toch graag vermelden. Echter zijn La Digue en de rest van de Seychellen het hele jaar door een prima plek om te bezoeken, de temperaturen in de warmere periode schommelen zo rond de 33 raden, maar ook in de koudere maanden wordt het er vaak niet kouder dan 24 graden.

Wat te doen op La Digue met slecht weer

Het regenseizoen is misschien niet de beste periode om La Digue te bezoeken. Een bezoek aan de Seychellen staat toch wel in het teken van de adembenemende stranden die ook wel de mooiste stranden ter wereld worden genoemd. Het regenseizoen en een strandvakantie is op deze eilandengroep niet de beste match. Maar ook tijdens de maanden die worden omschreven als beste reisperiode zijn er dagen waarop de hemel openbarst. En dat is natuurlijk prima, de Seychellen zijn niets voor niets zo groen. Maar wat te doen op La Digue met slecht weer? Het eiland kent geen museums en alles vind plaats in de openlucht. Hierbij toch een paar tips hoe je jezelf prima kunt vermaken op een regenachtige dag.

De black paradise flycatcher vogel La Digue Seychellen

Vogels spotten in de dichte jungle

Begin je dag met een bezoek aan het Veuve Reserve om de black paradise flycatcher te spotten. Dit kleine natuurgebied bestaat uit een dicht bos met een aantal wandelpaden waar je, hoe hard het ook regent, redelijk droog blijft. Tussen de buien door fiets je hierna richting het dorp. Mocht je interesse hebben om een souvenir mee te nemen naar huis, dan is La Digue de plek om die te shoppen. De winkels en souvenirs zijn een beetje toeristisch, maar als je goed zoekt zijn er ook nog genoeg leuke en originele hebbedingetjes te vinden om mee naar huis te nemen.

Smoothies fruitbar La Digue

Smoothies, schildpadden en snorkelen

Net voorbij het dorp vind je het strand van Anse Severe. Schuif aan bij de Turtle Bar voor een gezonde smoothie en zoek vervolgens een plekje uit onder de dichte bomenrij die het strand omringd. Hier zit je gegarandeerd droog. En alhoewel het regent, is het klimaat evengoed warm. Zet je duikbril op en verken de onderwaterwereld van La Digue. Anse Severe is de beste plek van het eiland om te snorkelen. Na het spotten van een heleboel kleurrijke vissen strijk je neer op je handdoek om hoog in de bomen de vleerhonden te bekijken die zich niets aantrekken van de regen en gewoon op zoek gaan naar een lekker hapje fruit.

Zwemmen in de regen is gewoon leuk en duik voordat je gaat douchen nog even het zwembad bij je accommodatie in. Eten doe je natuurlijk bij Josh & Rey waar je onder de grote parasols helemaal droog zit. Zo zie je maar weer, je kunt je prima een dagje vermaken op La Digue als het regent! Regent het nu vijf dagen achter elkaar, dan wordt het helaas een heel ander verhaal. Maar laten we daar maar niet vanuit gaan.

Fietsen op La Digue

Vervoer op La Digue

Verreweg het beste vervoersmiddel op La Digue is de fiets. La Digue is geen groot eiland en op een paar kleine vrachtwagens van de locals na zijn hier verder geen auto’s te vinden. Fietsen is dus hét vervoersmiddel op het eiland. De wegen zijn goed en duidelijk aangegeven en hier verdwalen gaat je echt niet lukken. Het eiland is heuvelachtig en af en toe zul je even flink op de pendalen moet gaan staan, maar over het algemeen is het allemaal goed te doen. Op de Seychellen rijden ze trouwens links, hou dat in gedachte als je de weg op fietst.

Zodra je voet aan wal zet op La Digue zijn er verhuurbedrijven te over waar je een fiets kunt huren. Laat je niet meteen verleiden door de mooie praatjes, het is namelijk vaak een stuk goedkoper om je fiets direct bij je accommodatie te huren. Scheelt toch weer.

Overnachten La Digue

CAbanes des Agnes La Digue

Accommodatie op La Digue

Wij verbleven een week in het net buiten het centrum gelegen Cabanes Des Anges. Een kleinschalig complex van acht ruime bungalows met heerlijk zachte bedden, een eigen terras en uitzicht op de tropische tuin. In het midden van het complex ligt een groot zwembad met zonnebedden en elke ochtend zorgen de medewerkers van Cabanes Des Anges voor een lekker vers ontbijt, compleet met verse smoothies. Wij hebben echt genoten van ons verblijf hier en kunnen je de Cabanes met een gerust hart aanbevelen.

Tip: logeer in de buurt van het centrum

Soms is het heerlijk om op een afgelegen plek te logeren, ver weg van alles en iedereen. Maar soms is het ook prettig om iets dichter bij de bewoonde wereld te verblijven. Voor La Digue kan ik je als tip meegegeven om niet een accommodatie te boeken die te ver van alles en iedereen verwijderd is. De restaurants en take away’s liggen namelijk redelijk in en om het centrum gelegen en de wegen op het eiland zijn niet of nauwelijks verlicht. Wat fietsen in het donker soms tot een echte uitdaging kan maken. Een survivaltocht op de fiets in het pikkedonker alleen om ergens te gaan eten is dan vaak niet wat je wilt. Avontuurlijk is het natuurlijk wel.

Boek van tevoren

Voor alle eilanden op de Seychellen geldt, altijd van tevoren boeken. De locals begrijpen er echt niks van als toeristen op de bonnefooi komen. Je weet dan namelijk nooit waar je terecht komt. En zo is het ook echt. De accommodatie op zowel La Digue als de rest van de Seychellen is beperkt. Wil je logeren op een mooie plek en in de goede accommodatie voor een betaalbare prijs, reserveer dan ver van tevoren. Deze plekken zijn als eerste uitverkocht.

Eten en drinken La Digue Seychellen

Cocktails La Digue Seychellen

Eten en drinken op La Digue

Het mooiste uitzicht

Het is even een klim, maar dan heb je ook wat. Het Belle Vue restaurant ligt net onder het hoogste punt van La Digue gelegen. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, vanaf het terras heb je een werkelijk waar prachtig uitzicht over La Digue. Hiernaast serveren ze ook nog eens lekker eten en de beste cocktails (zover ik heb getest) van heel La Digue.

Turtle bar La Digue Seychellen

Turtle Bar – smoothies en schildpadden

Meteen aan het begin van het strand Anse Severe vind je aan de linker kant de Turtle Bar. Een tropische smoothie bar waar ze naast lekkere smoothies je ook nog eens alles over La Digue kunnen vertellen. Op het strand en tussen de tafeltjes door wandelen op hun eigen kenmerkende tempo twee landschilpadden in de rondte. Vandaar dus: the Turtle Bar. Vers gemaakte smoothies, naar eigen recept voor Europese prijzen. Maar lekker zijn ze wel!

Rey & Josh – het lekkerst eten van La Digue

Save the best for last. Rey & Josh Cafe Take Away, de ontdekking van de eeuw. Ik waarschuw je alvast, de komende alinea bevat enkel positieve, halleluja en ongesponsorde reclame voor de lekkerste take away op de Seychellen. Rey & Josh dus. Per toeval kwamen we terecht bij deze kleine take away. Vier picknicktafels op gezellig terras en een menu bestaand uit vijf gerechten.

Wat deze take away onderscheid van andere is dat het voedsel ter plekke vers bereid wordt. Het is dus eigenlijk gewoon een heel klein restaurant met ontzettend lekker eten. Verse ingrediënten, een ontzettend goede kok en een goedlachse en vriendelijke serveerster. Een echtpaar wat duidelijk plezier in hun werk heeft en dat proef je. Het eten is hier zo lekker, dat je er wilt blijven terugkomen. Wat wij dan ook deden. Het fijne van Rey & Josh is dat je voor een hoofdgerecht omgerekend zo’n 4 euro betaald, in een regulier restaurant elders op de Seychellen beginnen de hoofdgerechten gemiddeld vanaf 20 euro. Dat is nogal een verschil. Ben je op La Digue, dan mag je dit restaurant absoluut niet missen.

De mooiste stranden van La Digue

Budget tips voor je verblijf op La Digue

Eerlijk toegegeven, de Seychellen zijn niet bepaald een budget bestemming. Toch hoeft een verblijf op deze tropische eilandengroep beslist niet de jackpot te kosten. Met de volgende tips is een verblijf op La Digue heel goed te doen.

Accommodatie

Boek van tevoren alvast je accommodatie. Dit scheelt enorm qua kosten. Als je ter plekke nog een hotel, guesthouse of huisje moet vinden, dan kom je bijna alleen uit bij de allerduurste accommodaties. Daar is eigenlijk altijd nog plek. Wil je de meeste waarde halen uit je verblijf, boek dan ver van tevoren. Dan lukt het zeker om voor een redelijke prijs in een fijne accommodatie op een prachtige plek te overnachten.

Kook zelf

Kies voor je verblijf op La Digue voor een appartement of cabana, zodat je altijd een keuken tot je beschikking hebt. Je hoeft natuurlijk niet elke avond zelf te koken, het blijft vakantie, maar het is wel fijn dat je ervoor kan kiezen om zelf ontbijt te maken en af en toe ’s avonds op je eigen terras te dineren. Als je bedenkt dat een hoofdgerecht in een gemiddeld restaurant op La Digue begint vanaf 20 euro, dan is zelf koken een behoorlijk budget besparende tip.

Nog beter, kies voor een take away

Nog lekkerder en goedkoper is het halen van een take away. Bij een take away denk je misschien al snel aan een veredelde snackbar, niets is minder waar. Je kunt vaak kiezen uit 5 a 6 vers bereide gerechten, zoals curry’s met salade of gegrilde vis. Dit is ook hoe de locals zorgen voor hun avondeten, ze halen een take away. Het is lekker en makkelijk, maar bovenal is het goedkoper dan zelf te koken. Gemiddeld betaal je voor een hoofdgerecht hier 4 a 5 euro.

Bezienswaardigheden en reisgids La Digue Seychellen

Gratis bezienswaardigheden

Bijna alle bezienswaardigheden op La Digue zijn gratis! Alleen voor het L’Union Estate Park is het nodig om een ticket te kopen, maar dat is het geld meer dan waard.

Doe als echte dutchies en huur een fiets. De goedkoopste en beste manier om het eiland te verkennen. Gemiddeld kost het huren van een fiets tussen de 10 en 12 euro per dag.

 

Hou jij ook zo van het eilandleven? Zou je de Seychellen en La Digue weleens willen bezoeken?

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

3 comments

  1. Ik word niet snel jaloers als ik reisblogs lees, maar deze doet best een beetje pijn ;)
    In een woord wauw!
    Enkel jammer dat er in de drankjes plastic rietjes staan, dat past niet echt bij duurzaam reizen van anno nu

    1. La Digue is echt een klein paradijs. Het rietje was me nog helemaal niet opgevallen trouwens. Voor de rest doen ze best hun best qua duurzaamheid en dan met name in groene energie en zonnepanelen. Mooi om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *