Anse source d'argent La Digue Seychellen

Eilandhoppen op de Seychellen | Dit is hoe je het doet

115 Tropische bounty eilanden met maagdelijk witte stranden, bijzondere rotsformaties, helderblauw water omlijst door een dikke rij palmbomen. Het liefst zou je ze allemaal wel willen ontdekken. Nu zijn 115 eilanden misschien wat veel om in een keer te bezoeken, maar eilandhoppen op de Seychellen is zeker een goed idee.

Eilandhoppen op de Seychellen

Helaas is het niet mogelijk om alle eilanden van de archipel te bezoeken.  De meeste eilanden zijn onbewoonbaar en sommige zijn alleen te bezoeken als je hoog genoteerd staat in de Quote Top 500, dit zijn de privé eilanden. De drie bewoonde eilanden die wel door iedereen te bezoeken zijn, zijn Mahe, Praslin en La Digue. Ze zijn alle drie totaal verschillend, met elk hun eigen charme en bezienswaardigheden. En waarom zou je je tijdens je bezoek aan de Seychellen beperken tot één tropisch paradijs, terwijl je ze heel gemakkelijk met elkaar kunt combineren? De beslissing is snel gemaakt en het eilandhoppen op de Seychellen is een feit.

Maar hoe pak je dat nu aan? Ik vertel je er alles over.

De bergen van Mahé Seychellen

Van Mahe en naar Praslin

Meerdere keren per dag vertrekt vanuit de haven van Victoria de boot naar Praslin. De maatschappij die de overtochten uitvoert heet Cat Cocos en de floot bestaat uit 4 ultramoderne catamarans. Je kunt van tevoren je tickets online boeken of gewoon ter plekke bij het ticketloket in de terminal kopen. Vergeet vooral niet je paspoort mee te nemen, deze heb je nodig voor het kopen van je tickets. In de regel geldt, geen paspoort, geen kaartjes. Alhoewel soms een rijbewijs ook volstaat. Neem je je bagage mee aan boort, dan moet je deze voordat je de boot opstapt laten inchecken. De reistijd van Mahe naar Praslin bedraagt ongeveer 60 minuten.

De haven van Victoria op Mahe Seychellen

De haven van Victoria

De haven van Victoria is een bezienswaardigheid op zich. Ongeveer 15 minuten voordat je vertrekt mag je de boot op. Het bovendek is een perfecte tribune om de bedrijvigheid van de haven te aanschouwen. Mocht je ooit iets willen versturen van of naar de Seychellen, zorg dan dat je het heel goed inpakt. Het is een vermakelijk gezicht om te zien hoe de pakketten van het ene naar het andere schip worden overgeladen en dat gaan niet bepaalt zachtzinnig. Aan de slogan “pas op breekbaar” word hier in de haven niet zoveel aandacht besteed.

Eilandhoppen deluxe: neem het vliegtuig van Mahe naar Praslin

Wil je iets bijzonders, kies dan in plaats van de boot voor het vliegtuig. Dagelijks vertrekken er vluchten vanaf Mahe richting Praslin. Iets duurder dan de ferry, maar wel sneller en het uitzicht vanaf bovenaf is natuurlijk spectaculair. Check ook zeker de landingsbaan op Praslin, een bezienswaardigheid op zich. Dwars door de baan loopt namelijk de doorgaande weg, alleen van elkaar gescheiden door een stoplicht. Als het vliegtuig gaat landen, springen de stoplichten op rood en krijgt het toestel de tijd om te landen. Als het stoplicht op groen gaat, word het verkeer weer hervat. Een van de meest bijzondere landingsbanen die wij ooit hebben gezien. De vliegtijd van Mahe naar Praslin bedraagt 15 minuten.

Eilandhoppen op de Seychellen

Veerboot Praslin La Digue: eilandhoppen Seychellen

Eilandhoppen op de Seychellen Praslin

Van Praslin naar het kleine La Digue

Eilandhoppen op de Seychellen krijgt een extra tropisch tintje door de overtocht van Praslin naar La Digue. Je vaart van het ene naar het andere paradijs en de vrolijke boat tickets die je hierboven op de foto ziet beloven al veel goeds. De overtocht is kort, de vaartijd bedraagt maar 15 minuten. Door de korte afstand blijf je altijd relatief dichtbij de eilanden, waardoor je een goed uitzicht hebt op de omgeving. Probeer een plekje buiten op het dek te bemachtigen, dan zit je wat betreft de uitzichten op de eerst rij.

Haven Praslin Seychellen

Haven La Digue Seychellen

Anse source d'argent La Digue Seychellen

Van La Digue naar Mahe

Een keer per dag gaat er een rechtstreekse verbinding van La Digue naar Mahe. Schrik niet, maar deze boot vertrekt al om 07.00 uur ’s ochtends vanuit de haven. Vroeg opstaan is het wel, maar het voordeel is dan natuurlijk wel dat je nog een volledige vakantiedag op Mahe voor de boeg hebt. Voor ons de reden om voor deze boot te kiezen. Een ander voordeel is dat deze boot even kort stopt op Praslin (zo rechtstreeks is de tocht dus niet) om vervolgens meteen door te varen naar het hoofdeiland. Alle andere afvaarten van La Digue gaan standaard via Praslin, waar je minimaal een half uur stilligt, voor je vervolgens doorvaart naar Mahe. De directe verbinding van La Digue naar Mahe bedraagt 1 uur en 10 minuten. Met een tussenstop op Praslin loopt de vaartijd op naar minimaal 1 uur en 30 minuten.

Op La Digue is de controle streng. Hier geldt net als op Mahe, heb je je paspoort niet mee, dan kan je ook geen bootkaartjes kopen.

Het leed dat zeeziekte heet

Niets vervelender dan zeeziekte. Gelukkig is de zee rondom de Seychellen redelijk kalm en zul je hier meestal geen last van hebben. Er is echter een maar. Er zijn periodes, meestal bij sterke wind, dat de zee ruiger wordt. Bij de overtocht van Praslin en La Digue zal je hier niet zoveel last van hebben, maar bij overtocht op open zee van Mahé naar Praslin zou dit weleens anders kunnen zijn. Een paar tips om een vervelende reis te voorkomen: Boek een ticket voor het beneden dek, dit is bij zeeziekte over het algemeen de beste plek om te zitten. Zit je toch liever buiten, kies dan voor een plek zover mogelijk achteraan op het dek en staar naar de horizon. Wil dit allemaal niet werken, de bemanning van de boot loopt rond met kots zakjes en onthoud, zodra je weer voet op land zet, voel je je meteen een stuk beter.

Anse source d'argent La Digue Seychellen

Eilandhoppen op de Seychellen: de route

Eilandhoppen op de Seychellen, ik kan alleen maar zeggen: zeker doen.  Waarom zou je je beperkten tot het fijne Mahe als de andere eilanden ook heel makkelijk te bereiken zijn? Mahe is heerlijk, maar Praslin en La Digue zijn ook echte tropische paradijzen. De drie eilanden verschillen totaal van elkaar, maar een ding hebben ze gemeen: je wilt er nooit meer weg. Als ik je mag adviseren, kies dan tijdens het eilandhoppen voor de volgende volgorde: Mahe – Praslin – La Digue. Van groot naar klein en als je eindig met La Digue bewaar je ook het mooiste eiland voor het laats. Oftewel, safe the best for last.

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

13 comments

  1. Wauw wat ziet het er toch prachtig uit met dat heldere water en die groene natuur! Ik word overigens ook super snel zeeziek, maar de misselijkheid ebt bij mij wel snel weg met SeaBand bandjes. Die drukken op een bepaald punt op je pols die je misselijkheid onderdrukt ofzoiets.. ;p Daarnaast helpt veel fruit eten en weinig koffie drinken ook goed. En iemand vertelde me laatst dat het ook helpt om een been uit bed te hangen als je misselijk wordt in bed. Moet alleen nog even checken of dat daadwerkelijk werkt haha ;p

  2. Wow, prachtig! Wij gaan volgend jaar eilandhoppen op Kaapverdie…heel veel zin in…zeker als ik je foto’s zie…mooie blauwe zee, lekker stranden en mooie natuur! Dit ga ik ook onthouden.

  3. Dat ziet er wel heel tof uit, die natuur is zo mooi. Dat heerlijk blauwe water, die bijzondere rotsen… Mij lijkt het wel tof om een keertje zo’n vlucht te pakken en de rest dan met de boot te doen. Al ben ik toch ook wel team kotszakjes haha, maar met de relatieve korte vaartijden moet het hopelijk wel te doen zijn. Vielen de Seychellen wat mee qua budget trouwens?

  4. Sanne, we hebben met veel plezier al je verhalen en tips gelezen. We zijn bezig om onze vakantie te plannen en zijn volledig om, het worden de Seychellen. Na vakanties in Thailand, Indonesië, Bonaire en Tanzania lijkt ons dit een mooie aanvulling op dit rijtje. Ook voor ons duikpaspoort. We gaan eind juni/begin juli, nog speciale tips waar we aan moeten denken? Groet, eric & Karin uit Zwolle

    1. Hoi Eric en Karin,
      Wat leuk om te horen dat het de Seychellen is geworden! Het is echt een hele mooie bestemming. Ik heb zeker nog een paar tips. Bezoek zeker alle eilanden, het word alsmaar beter en beter. Voor Mahe is een verblijf in Beau Vallon Beach veruit de gezelligste plek om te overnachten. Hier heb je nog een aantal leuke restaurants en kleine barretjes. Evengoed heel rustig allemaal. Boek je accommodatie ver van tevoren, dan heb je nog de meeste keuze en de mooiste accommodaties voor betaalbare prijzen. Als je tickets voor de boot gaat kopen, neem dan je paspoort mee, anders krijg je de tickets niet mee. Voor Mahe en Praslin is het aan te raden om tenminste een dag een auto te huren. Je verkent het eiland dan toch net wat makkelijker dan met het openbaarvervoer. La Digue is het mooiste eiland, met als kers op de taart source d’argent. Het mooiste strand waar ik ooit ben geweest. Bezoek het strand meteen vroeg in de ochtend, je hebt het dan namelijk helemaal voor je alleen en dat is toch wel een hele bijzondere ervaring! Wij zijn drie weken op de Seychellen geweest en het lekkerste hebben wij gegeten bij Rey & Josh op La Digue. Een piepkleine take away met een aantal picknicktafels. Heel gezellig en eten waarvoor je elke avond weer terugkomt. Alvast heel veel plezier! Mocht je nog vragen hebben of iets willen weten, mail me gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *