Bijzondere bestemmingen per avontuurlijke vlucht

Niet elke avontuurlijke bestemming is te bereiken met een super deluxe airbus A380. Sommige bijzondere bestemmingen vergen een iets andere aanpak, een klein watervliegtuigje bijvoorbeeld of een landingsbaan die net voor het landen nog schaap vrij wordt gemaakt. Ik heb het over bijzondere vluchten naar bijzondere bestemmingen waar je wellicht twijfelachtig aanboord stapt, maar die je wel naar de de meest bijzondere bestemmingen ter wereld brengen.

Don’t tell your mum: Kathmandu – Nepalgunj

Vanaf de hoofdstad van Nepal, Kathmandu, vlieg je met een klein vliegtuig in ongeveer een uur naar Nepalgunj. Nepalgunj ligt in het zuid westen van Nepal en is het startpunt voor een bezoek aan één van de mooiste nationaal parken waar ik ooit geweest ben, Bardia National Park. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

De vlucht van Kathmandu naar Nepalgunj is in één woord spectaculair te noemen en hoort zeker in deze top 3 bijzondere vluchten thuis. Zorg ervoor dat je een plekje bemachtigd aan de rechter kant van het vliegtuig, gedurende de vlucht wil je namelijk niets anders dan met je neus tegen het raam geplakt zitten. Tijdens deze vlucht zit je namelijk op de eerste rang om een adembenemend uitzicht te hebben over de met sneeuw bedekte toppen van de Himalaya. Het uitzicht is eigenlijk met geen pen te beschrijven, rustgevend, indrukwekkend, ontzagwekkend en adembenemend tegelijkertijd. De grootste bergen ter wereld passeren de revue, terwijl je als enige toerist in het kleine, maar toch veilig voelende vliegtuig zit. Voor het landen wordt het laatste rondlopende vee van de landingsbaan gehaald en ben je geland in Nepalgunj, wat je zo snel mogelijk weer verlaat om je reis voort te zetten naar het idyllische Bardia National Park.

P.s. Bardia National Park is naar mijn idee het mooiste park van Nepal en is zeker een bezoek waard. Je hebt in dit park ook de grootste kans om een tijger te spotten. Ga trouwens nooit alleen de jungle in, maar altijd onder leiding van een gids!

Bijzondere vluchten - Malediven

Stoere piloten op teenslippers – Malediven

Wil je vanaf Malé, de hoofdstad van de Malediven, naar je resort, dan gaat de transfer meestal per vliegtuig. Per watervliegtuig wel te verstaan. Aan een lange stijger ligt het watervliegtuig al op je te wachten. De piloten verwelkomen je breed glimlachend. Korte broek, slippers en een hippe zonnebril. Welkom aan boord! De piloot is ook meteen de steward. Multifunctioneel! De bagage wordt met een grote riem vast gegespt achter de zitplaatsen, ready for take off!

Een watervliegtuig is een klein, smal vliegtuig met meestal plaats voor ongeveer 12 personen. Het zweet staat me in de handen en ik moet bekennen dat ik niet heel relaxed in het vliegtuig in stap. De propellers gaan draaien en langzaam begint het vliegtuig te bewegen. Eigenlijk gaat het opstijgen heel geleidelijk, prettiger zelf dan bij een normaal vliegtuig. Het vliegtuig maakt hoogte en het uitzicht is prachtig. Aan weerszijde is de archipel met eilanden goed te zien. Spierwit zand, met een rand van lichtgroen water, wat steeds een tint blauwer lijkt te worden. Je hebt vanuit de lucht een prachtig uitzicht op de eilanden. Van ons had de vlucht wel langer mogen duren, je wordt meegezogen in een soort van ultiem gelukkige ervaring. Het uitzicht is werkelijk wonderschoon. Het landen gaat net zo makkelijk als het opstijgen. Heel geleidelijk dalen we om bijna fluweelzacht te landen. Welcome to paradise! Deze korte vlucht, scoort hoog op de lijst bijzondere vluchten!

bijzondere vluchten

Passen en meten – Guangzhou – Hainan

China! Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar Hainan is een prachtig tropische eiland ten zuiden van China. Naast de witte stranden, het blauwe water en de fijne temperaturen is dit eiland ook een bezoek waard wegens het Chinese toerisme. Hoge badpakken, parasols en complete foto shoots in het water (lees: met parasol en al). Heel leuk en bijzonder om te zien.

Wij vlogen van Guangzhou richting de hoofdstad van Hainan, uiteraard met een Chinese maatschappij. De Chinese bevolking is over het algemeen genomen een stuk kleiner dan wij Nederlanders. Dit hadden we al ondervonden in de bus, de trein, maar nu ook in het vliegtuig. Nu ben ik met mijn 1.72 m ook niet heel lang, maar zelfs ik zat opgevouwen in mijn stoel. Een krappe, maar ook heel grappige vlucht. Niet per se een mooie vlucht qua uitzicht, maar qua beleving hoort ook deze vlucht thuis onder het kopje bijzondere vluchten. Niet veel westerse toeristen weten dit eiland nog te vinden, maar het Chinese toerisme wel volop. Een vlucht vol Chinese vakantiegangers die blanke toeristen met blonde haren nog steeds beren interessant vinden. Na heel wat fotoshoots en met verkrampte benen stapten we uit het vliegtuig. Het relaxen kon nu eindelijk echt beginnen!

Meer bijzondere bestemmingen

Eingelijk is elke bestemming bijzonder in zijn eigen unieke manier. Maar sommige bestemmingen zijn extra speciaal door hun ligging of omdat ze nog echt onontdekt zijn bijvoorbeeld. Ik geef je graag wat bucketlist inspiratie met deze drie droombestemmingen. En als we het over bijzodere bestemmingen hebben dan mag het noorderlicht eigenlijk niet ontbreken op je lijstje.

Tagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *