Volleybal, drie bijzondere locaties!

Volleybal is toch wel echt mijn favoriete sport! Ik heb ook weleens andere sporten geprobeerd zoals tennis, hardlopen, fitness en ga zo maar door. Allemaal leuk, maar geen één sport haalt het bij volleybal. Volleybal is natuurlijk een teamsport, wat het meteen tot een heel gezellige sport maakt. Maar ook het spelletje zelf vind ik heerlijk! Tijdens onze reizen komen we, zo af en toe, meestal op een rare of bijzondere plek, zomaar een volleybal veld tegen. Overal ter wereld wordt dit spel gespeeld, op zijn eigen niveau en op zijn eigen manier. Soms doet de gelegenheid zich voor dat je samen met de locals een wedstrijd kan spelen. Een leuke en originele manier om de lokale bevolking te leren kennen! Volleybal verbroederd. Daarom laat ik jullie vandaag drie bijzondere plekken zien die gerant staan voor een zinderde wedstrijd volleybal!

 

Volleybal Annapurna basecamp
Eén van de hoogste volleybal velden ter wereld!

 

Annapurna Basecamp, Nepal

Volleyballen op grote hoogte! Een vierdaagse trekking bracht ons bij het basecamp van de Annapurna. De aankomst op het basecamp heeft iets heel bijzonders, een prachtig landschap en een rondom spectaculair uitzicht over de besneeuwde toppen van de Annapurna. Maar wat je hier ook vindt, is een volleybalveld! Ze spelen hier gewoon volleybal, hoe bizar is dat?! Het basecamp ligt op een hoogte van 4130 meter, de lucht is hierdoor een stuk ijler. Maar blijkbaar is het voor de echte bikkels onder ons een prima hoogte voor een potje volleybal!

 

Volleybal Tangalle
Volleyballen met de locals in Tangalle

 

Tangalle beach, Sri Lanka

Op een vrijwel verlate strand doemde daar uit het niets zomaar een volleybal veld op. Een ruige blauwe zee, een breed strand, een ondergaande zon en af en toe een tropisch regenbuitje, maakte het tot de perfecte omstandigheden om met de locals een partijtje volleybal te spelen. Volleybal is samen met cricket de nationale sport van Sri Lanka, iedereen hier kan wel een beetje volleyballen. Drie dagen op rij werden we uitgedaagd door de lokale bevolking en hadden we de grootste lol tijdens en na de wedstrijden. Uiteindelijk wisten we maar één keer van ze te winnen, beach volleyballen kunnen ze hier echt wel!

 

Volleybal de Dam
Wat een droom locatie! Afgelopen zomer was Amsterdam decor voor het WK beach volleybal.

WK Beach Volleybal, de Dam, Amsterdam

Wat een geweldige locatie hé? Zo voor het paleis en midden op de Dam in hartje Amsterdam. Afgelopen zomer was dit één van de locaties voor het WK beachvolleybal. Laten we het er op houden, da dat niveau niet bepaald voor mij is weg gelegd en dat de kans zeer klein (zeg maar gewoon nihil) is dat ik hier een keer zal spelen, maar een gave locatie is het wel! Met recht een droom locatie om te volleyballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *