Esta aanvraag Amerika

Tips & Tricks voor het aanvragen van een ESTA

Ik weet het nog goed, het moment dat ik voor het eerst een ticket boekte naar Amerika. Een week lang naar New York, the city who never sleeps. Lonely Planet werd besteld en een heuse zoektocht over het internet volgde om de leukste bezienswaardigheden en lekkerste eettentjes op een rijtje te zetten. De voorbereiding was begonnen.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat ik voor mijn reis naar New York geen visum nodig had, maar dat ik wel een ESTA moest aanvragen. Een wat? En waar moet ik dat dan aanvragen?

high-line-kunst-manhattan

Handige tips voor het aanvragen van een ESTA

We zijn inmiddels een aantal jaar later en na een aantal bezoeken aan Amerika kan ik toch wel zeggen dat ik het een heel bijzonder, mooi en soms ook een beetje apart land is. Hoe ik een ESTA aanvraag en waarom dat zo belangrijk is weet ik inmiddels. Ik wil jullie graag de zoektocht besparen en daarom bij deze mijn ESTA-tips.

 Maar wat is een ESTA nu eigenlijk?

Maar eerst nog even dit. Wat is een ESTA nu precies? ESTA is de afkorting van Electronic System for Travel Authorization, een soort elektronische toestemming die je nodig hebt om naar en door Amerika te reizen en automatisch gekoppeld wordt aan je paspoort. Zonder deze toestemming kom je het land niet in. Dus tip nummer 1, vraag altijd voor je reis deze elektronische toestemming aan.

Lake-Michigan-Chicago-Skyline

 Aanvragen via eVisa

Een eenvoudige manier om een ESTA aan te vragen is door een bemiddelingsbureau als eVisa. Zij helpen je stap voor stap bij het aanvragen en het hele proces is in een paar minuten volbracht. Bij het aanvragen van een ESTA is het goed om met de volgende dingen rekening te houden.

Wanneer een ESTA aanvragen

Het aanvragen van een ESTA is verplicht, zonder kom je echt Amerika niet in. Het beste is het om de ESTA een maand van tevoren aan te vragen. Ben je er een beetje laat mee (kan gebeuren), zorg er dan voor dan je minstens 72 uur voor vertrek de aanvraag hebt ingediend. Dat is de tijd die de Amerikaanse overheid maximaal nodig heeft voor het beoordelen van je aanvraag. Meestal is het direct of binnen een paar uur geregeld, maar om ervoor te zorgen dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan: 72 uur. Fijner is het natuurlijk om jezelf niet zoveel stress te bezorgen en de termijn van een maand aan te houden.

Op de letter nauwkeurig

Zorg ervoor dat je de gegevens letterlijk overneemt zoals ze in je paspoort staan. Net als bij het boeken van een vliegticket. Een verkeerde letter en je aanvraag wordt niet goedgekeurd. Let er ook op dat je paspoort geldig moet zijn gedurende je verblijf in Amerika.

ESTA is geen visum

Een ESTA is geen visum. Ben je van plan langer dan 90 dagen in Amerika te verblijven, vraag dan een visum aan.

2 Jaar geldig

Een ESTA is 2 jaar geldig, dus reis je binnen de twee jaar na aanvraag nog een keer naar Amerika, dan hoef je dus niet opnieuw een ESTA aan te vragen. Er is een kleine uitzondering, schaf je binnen de 2 jaar een nieuw paspoort aan, dan komt de ESTA te vervallen.

Uitzondering op de regel

Ben je na maart 2011 nog naar Syrië, Iran, Irak, Libië, Jemen of Soedan geweest, dan is het helaas niet mogelijk om een ESTA aan te vragen. Wil je toch op reis naar Amerika, vraag dan een visum aan bij de Amerikaanse ambassade.

Doorloop de 5 stappen

 Eigenlijk is het aanvragen van een ESTA heel eenvoudig. Doorloop de 5 stappen en je aanvraag is ingediend. Het fijne is dat als je de aanvraag doet via eVisa, je ook nog eens gewoon via IDeal kan betalen. In het volgende filmpje leggen ze haarfijn uit hoe zo’n ESTA-aanvraag in zijn werk gaat.

Bovenstaande tips komen uit mijn eigen ervaring en heb ik aangevuld met behulp van eVisa application services. eVisa application services in een bemiddelingsbureau wat gespecialiseerd is in het verzorgen van e-visums voor reizigers naar Amerika. Handig!

Tagged:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *