De 8 leukste kersttradities wereldwijd!

Nog even en dan is het alweer kerst, een van de gezelligste periodes van het jaar. Lichtjes in de boom, foute kersttruien en als je gelukt hebt misschien wel cadeautjes. Grote kans dat je een van de kerstdagen met familie of vrienden gaat gourmetten. Inmiddels uitgegroeid tot een echte Nederlandse traditie. Elk land viert kerst op zijn eigen wijze, compleet met unieke kersttradities. Ik dook in de wondere wereld van kerst en kwam tot deze top 8 leukste kersttradities wereldwijd. Om alvast een beetje in de kerststemming te komen. Enjoy!

De leukste kersttraditie wereldwijd | Op de rolschaats naar de ochtendmis in Venezuela

De leukste buitenlandse kersttraditie komt uit Venezuela. Daar gaan ze namelijk op eerste kerstdag op een wel heel bijzondere manier naar de ochtendmis, namelijk per rolschaats. Straten worden afgezet en verkeer wordt omgeleid, zodat iedereen veilig rolschaatsend naar de kerk kan. Als dat geen feestelijk begin is van de kerst!

Op bezoek bij de echte Kerstman in Lapland

Tropische kersttradities | De Australische kerstman is een echte surf dude

In Australië heeft de kerstman zijn slee omgeruild voor een surfplank. Met een zak vol cadeautjes op zijn board brengt hij presentjes langs bij de kinderen. Breng tijdens de kerstdagen een bezoek aan het strand en wie weet zie je de kerstman dan wel wat hoge golven pakken. Je zou het misschien op het eerste gezicht niet zeggen, maar de kerstman is een echte surf dude!

Duitsland | Zo verdien je een extra cadeautje

Hoe versier je een extra cadeautje bij de kerstman? In Duitsland weten ze het wel. De kerstman verstopt namelijk in de kerstboom een augurk. Juist. Een augurk. Een echte of een kerstbal in de vorm van een augurk. Wie deze als eerste vindt, krijgt een extra cadeautjes. Een aparte, maar wel erg leuke kersttraditie. Ben je met de kerst in Duitsland, dan weet je wat je te doen staat.

Kersttradities kerst in de zomer

Nieuw-Zeeland | 2x per jaar kerst

In Nieuw-Zeeland vieren ze maar liefst twee keer kerst. Dat heeft alles te maken met het klimaat, in december is het hier namelijk zomer. Om toch nog een beetje een gezellige winterse kerst te hebben, vieren ze gewoon in juli en augustus nog een keer een midwinter Christmas feestjes. Wij houden ervan!

Brazilië | Een 50 meter hoge drijvende kerstboom

De grootste drijvende kerstboom ter wereld vind je in Brazilië, in Rio de Janeiro om precies te zijn. Vanaf ongeveer de week voor kerst tot halverwege januari drijft op het meer van Rodrigo de Freitas een kerstboom van ruim vijftig meter hoog, versierd met meer dan drie miljoen lichtjes. Een kleurrijke kersttraditie, maar ik benijd degene die al die lampjes in de boom moet bevestigen niet. Jee, wat een werk.

Italië | Kerstman? Kerst heks!

Kerstman? Totaal niet geëmancipeerd. Wat dacht je van een kerst heks? Op 5 januari komt in Italië La Befena langs. De vrolijke kerst heks. Hoewel La Befena een heks is, is ze wel heel aardig. Ze overlaad de kinderen met snoepjes en cadeautjes. Dat ze toch wel een rauw randje heeft, blijkt uit het feit dat de kinderen geen melk en koekjes voor haar neerzetten, maar wijn en crackers.

Japan | Kerstdiner bij de KFC

Skip de traditionele kalkoen en ga eens een keer voor iets heel anders. Voor kip van KFC bijvoorbeeld. In Japan wordt er elk jaar massaal kip bij KFC (echt waar) gehaald voor bij het kerstdiner. Een unieke kersttraditie, die als het aan KFC ligt best weleens een wereldwijde kersttraditie zou kunnen worden. Zie jij het al voor je?

IJsland | IJskoude kersttradities met de Jólasveinarnir

Elk land heeft zijn eigen kersttradities, zo ook IJsland. Maak kennis met de Jólasveinarnir, beter bekend als de IJslandse kerstjongens. Vanaf dertien dagen voor de Kerst mogen de kinderen hun schoen bij het raam zetten. Elke nacht worden deze dan gevuld met cadeautjes of lekkers. Mocht je het afgelopen jaar heel bont gemaakt hebben, dan vult de Jólasveinarnir je schoen met rotte appels. Jak.

De echte kerstman in Fins Lapland

De leukste, grappigste en gekste kersttradities wereldwijd

Dit zijn de leukste kersttradities wereldwijd. Of beter gezegd, zover ik weet. Wie weet ken jij nog een andere leuke, grappige of gekke buitenlandse kersttraditie. Laat ze achter bij de reacties, ik vind het heel leuk om ze te lezen.

Hele fijne feestdagen!

Liefs Sanne

 

 

28 comments

  1. Wat een leuke verzameling Kersttradities. Ik kende er echt nog geen enkele. Grappig om te lezen! Ik ben alleen zelf niet zo’n “kersttype”, dus echte tradities heb ik niet op dat gebied… en jullie?

    1. Wij ook niet echt. Alhoewel, sinds dit jaar hebben we misschien wel een nieuwe traditie. De vrijdag voor kerst hielden wij een winter BBQ bij ons in de tuin. Compleet met lichtjes, vuurkorf en marshmallows. Dat was erg geslaagd! Volgend jaar zeker weer!

  2. Ik ben gek op tradities van andere landen, vooral met dit soort feestdagen! De kersttraditie in Venezuela vind ik wel heel erg gaaf – tof om te zien lijkt me! Ik heb een vriendinnetje die helemaal weg is van Kerst.. Zij viert nu heel uitbundig kerst, maar in de zomer ook nog een keer.. Had ze beter in Nieuw Zeeland kunnen wonen dus ;-)

  3. Wat een grappige tradities! Bij ons is de kerstloop al jaren traditie op 2e kerstdag. Een hardloopwedstrijd bij de atletiekvereniging van 1 Engelse Mijl waarbij iedereen meeloopt. Enne de nieuwjaarsduik op 1 januari met de hele familie!

    1. O echt? Jee, jullie zijn wel bikkels hoor! Lijkt me best wel koud, op 1 januari het water in. Maar ook wel heel gezellig. Leuk dat jullie het met de hele familie doen!

  4. Super leuk om dit zo eens te lezen van andere landen. Echt grappig dat ze in Duitsland een augurk verstoppen, lijkt mij geen goed teken maar juist wel want dat krijg je dus een extra cadeautje!

  5. Ik was een keer in november in Australië en toen was alles al in kerstsfeer terwijl het daar +30 graden was, dat vond ik toch maar raar eigenlijk haha. Bij kerst hoort kou en het liefst sneeuw. Zelf hadden we de traditie om kerstavond met gezin een soort van kerstdiner te eten, wat pakjes onder de boom (zomaar eentje voor ieder) en dan All you need is love kijken. Maar dit jaar blijven we met 1e kerst thuis (en komt schoonma bij ons), dus ga ik op kerstavond met vriendinnen naar het café. Kerstavond is bij ons (middelburg) dé stapavond van het jaar. Ik denk niet dat ik het heel laat ga maken, maar het wordt in ieder geval anders dan voorgaande jaren ;)

  6. Wat een grappige lijst zeg, geniaal om op je rolschaatsen naar de kerk te gaan :’) Al denk ik dat je dat iets minder leuk vindt als je weer een heuvel op moet skeeleren haha. Een Nederlandse traditie is volgens mij gourmetten, ik kan me niet voorstellen dat er Nederlanders zijn die dat nog nooit met kerst hebben gedaan haha ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *