Foodmarkt: de wereldse keuken van de Yada Yada Market

Skip de drukke foodmarkten van Amsterdam en spring op de fiets om een stukje verder door te rijden naar Zaandam. Op het Hembrugterrein vind je namelijk de Yada Yada Market, een fijne en knusse foodmarkt. Lekker eten, een gezellige ambiance en een hippe industriële aankleding. De perfecte locatie voor een avondje weg.

foodmarkt yada yada zaandam

Borrelplanken & food sensaties

Degene die het concept Foodmarkten ooit heeft uitgevonden verdiend wat ons betreft een standbeeld. Een bonte verzameling keukens uit verschillende landen zorgen hier samen voor een ware food sensatie. En het fijne van een foodmarkt is, dat je precies datgene kun eten wat jij lekker vindt. Probeer bij Yada Yada ook zeker eens de verschillende borrelplanken. Een goede manier om alle keukens uit te proberen. Shared dining op zijn best!

En omdat wij fan zijn van Yada Yada, volgt hier een kleine impressie!

foodmarkt yada yada zaandam

impressie yada yada

foodmarkt yada yada

foodmarkt yada yada zaandam

De wereldse keuken van de Yada Yada Market

De Yada Yada market is kleiner in omvang dan de meeste foodmarkten. Toch is er een goede diversiteit aan eten. Zo is de Italiaanse, Spaanse, Indiaanse en Zuid-Afrikaanse keuken hier goed vertegenwoordigd. Maar ook als je van sushi of vers gegrild vlees en groeten houdt, ben je hier aan het goede adres. Probeer vooral eens de spareribs van de Braai Club. Het vlees is zo mals, dat het zo van het bot afglijdt. Echt zo lekker!

foodmarkt yada yada zaandam

Praktische informatie:

  • De Yada Yada Market is geopend op vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 20.00 uur.
  • De Foodmarkt is prima vanaf Amsterdam bereikbaar met de Hembrugpont, deze gaat drie keer per uur. Op donderdag t/m zondag gaat er ook een pont, de Zaanboot, vanaf het Centraal Station. Alleen de tocht zelf is al de moeite waard!
  • Vanaf het station van Zaandam gaan er verschillende bussen richting het Hembrugterrein, de 65, 67 en de 465. Je kunt natuurlijk ook een ov-fiets huren, wel zo sportief! Uiteraard is de foodmarkt ook bereikbaar per auto, parkeergelegenheid is hier gratis.

Foodmarkten

Nu zijn wij natuurlijk geen foodblog, maar wel dol op de wereldse keuken en lekker eten. In het buitenland bezoeken we dan ook graag foodmarkten, om de gezellige sfeer en het authentieke eten. Maar uiteraard zijn er in Nederland ook fijne opties te vinden, zoals de Yala Yala Market. Wij hadden hier een hele fijne avond. En fijne plekken zijn het waard om te delen, vind je ook niet?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, lekkere adresjes. Dus mocht je nog een leuke foodmarkt weten, in het binnenland of buitenland, please let me know!

8 comments

  1. Een tijdje terug was ik hier ook – ik combineerde het met een bezoek aan de tentoonstelling van Streets of the World van fotograaf Jeroen Swolfs – leuke plek. Ik ging met de zaanboot, erg leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *