Pinguïns Boulders Beach Zuid-Afrika

Pinguïns spotten in Zuid-Afrika, dit is waar je moet zijn!

Met hun klunzige loopje en mooie verschijning zijn ze een lust voor het oog. Misschien niet zo indrukwekkend als een groep leeuwen, maar zeker net zo leuk om naar te kijken. In Zuid-Afrika zijn er twee plekken waar je van dichtbij pinguïns kan spotten. Waar je precies moet zijn voor de pinguïns én welke kolonie by far mijn voorkeur heeft vertel ik je graag.

Pinguïns spotten in Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika denk je waarschijnlijk als eerste aan het maken van safari’s en het zien van leeuwen, neushoorns en giraffes in het wild. Je associeert Zuid-Afrika toch snel met warmte, droogte en wilde dieren. En misschien nog met het zwemmen met haaien of kooi duiken, maar met pinguïns? Dat is vast niet wat als eerste in je opkomt. Toch komen ze voor in Zuid-Afrika en kan je deze leuke, beetje klunzige dieren van dichtbij bewonderen.

Pinguïns in Zuid-Afrika

De pinguïn kolonies van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika telt meerdere kolonies pinguïns, waarvan je op twee plaatsen de dieren van vrij dichtbij kan bewonderen. Boulders Beach in de Kaapstad regio en Stony Point nabij Betty’s Bay. Samen met de 10 kolonies die gevestigd zijn op eilanden leeft in Zuid-Afrika maar liefst 80% van de Afrikaanse pinguïn. Buiten Zuid-Afrika vind je de Afrikaanse pinguïn ook nog in Namibië.

Pinguïns Boulders Beach Zuid-Afrika

Pinguïns spotten op Boulders Beach

Boulders Beach ligt in de Kaapstad regio en is de populairste plek voor het spotten van pinguïns in Zuid-Afrika. Samen met Kaap de Goede Hoop behoort Boulders Beach tot het National Park Tafelberg.

Boulders Beach is een prachtig tropisch strand, waarbij je via een boardwalk langs de pinguïns kan lopen. De kolonie Zuid-Afrikaanse pinguïns is groot en er zijn altijd wel dieren te bewonderen. Op het strand of in het water. Hoe ze ook bezig zijn, het is een heerlijk gezicht om de pinguïns te zien.

Je bent niet de enige die dat vindt. Boulders Beach en zijn pinguïns zijn een populaire bezienswaardigheid in de Kaapstad regio. Wat resulteert in een drukke parkeerplaats vol touringcarbussen en eerlijk, dat is toch wel wat minder. Probeer daarom ’s ochtends meteen een bezoek te brengen aan de pinguïns, je bent dan net de groepsexcursies voor en je hoeft het strand en de pinguïns met een stuk minder mensen te delen. Wat de ervaring een stuk leuker maakt!

Pinguïns Stony Point Zuid-Afrika

Pinguïns spotten bij Stony Point

Tijdens onze drieweekse rondreis door Zuid-Afrika bezochten we zowel de kolonie van Boulders Beach als Stony Point. Beide mooi, maar Stony Point is wel by far onze favoriet. Wat alles te maken heeft dat het hier een stuk minder toeristisch is en dat je niet struikelt over de grote hoeveelheid bezoekers. Dat vind ik toch altijd wel een dingentje.

Qua zetting is Stony Point zeker net zo mooi, met uitzicht op de rotsen en het strand. De pinguïn kolonie bij Stony Point nabij Betty’s Bay is de afgelopen jaren flink gegroeid, waardoor je overal waar je kijkt pinguïns zal zien.

De pinguïns van Stony Point en Betty’s Bay haalden een aantal jaren nog het nieuws, toen ze door een gat in het hek de tuinen van de lokale bevolking onveilig maakten. Inmiddels is de afzetting gerepareerd en blijven de dieren op het strand, waar ze leven met hun kolonie en soms even gaan buurten bij de plaatselijke vissers.

Naast dat Stony Point een stuk minder toeristisch is, betaal je hier ook maar een fractie van de entree prijs in vergelijking met Boulders Beach.

Pinguïns in Zuid-Afrika

Klunzig & fantastische zwemmers

Het spotten van pinguïns tijdens je rondreis in Zuid-Afrika is gewoon ontzettend leuk om te doen. Op welke locatie je ze ook bezoekt. Hun klunzige manier van bewegen en de prachtige manier waarop ze zwemmen is gewoon heerlijk om te zien. Dus ben je je reis naar Zuid-Afrika aan het plannen, ruim dan ook zeker een plekje in voor een bezoek aan deze zwart witte vrienden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *