Nomatick backpack

NOMATIC Backpack & Travel Pack, ideaal voor mee op reis

Ik ga op reis en ik neem mee, vanaf nu af aan zeker altijd mijn NOMATIC Backpack. Een super functionele tas voor mee op vakantie en door zijn handige indeling kan je prima al je spullen kwijt. Een eerlijk product review over de NOMATIC Backpack en Travel Pack. Wel geschreven met een positieve ondertoon, omdat ik na het testen best wel onder de indruk ben geworden van beide tassen.

Een kijkje in de chaos van mijn rugzak

Je wilt niet weten wat ik allemaal meesleep in mijn rugzak als ik op reis ga. Camera´s, GoPro, drone, tablet en e-reader (als ik het zo opschrijf lijk ik echt wel een beetje een tech nerd :) ). Daarnaast ben ik nog best een beetje ouderwets en heb ik altijd een papieren reisgids bij me, pennen, snoepjes en natuurlijk mijn zonnebril. En dan hebben ik het nog geen eens over tickets, vluchtschema’s en mijn paspoort. Het is altijd proppen geblazen, maar met wat moeite past het meestal net allemaal in mijn tas. Super onhandig als je er wat uit wilt halen en ik Thijs bedelf onder de helft van mij rugzak omdat ik anders niet bij mijn e-reader kan. Dat kan vast beter.

Daarom kwam het als een welkome verassing dat ik van van Novus internet shopping maar liefst twee NOMATIC-tassen mocht uitproberen, de Backpack voor dagelijks gebruik en de Travel Pack, speciaal ontwikkeld voor als je een weekend weg gaat.

Over NOMATIC & functionele producten

NOMATIC is opgericht door twee neven, Jon Richards en Jacob Durham, met het idee om de meest functionele producten ooit te creëren. En dat is ze aardig gelukt. Ze lanceerde hun product op Kickstarter, een crowdfuncingwebsite en het werd meteen een succes. Inmiddels is NOMATIC uitgeroeid tot een bloeiend bedrijf, wat zich nog steeds richt op het creëren van de meest functionele producten ooit, wat je goed terug kan zien in de backpack en travel pack.

NOMATIC Backpack

NOMATIC Backpack

Ik moet zeggen dat ik al vanaf het eerste moment heel enthousiast was toen ik van Novus Internet Shopping de NOMATIC Backpack mocht uitproberen. Een handige functionele backpack, dat klonk toch wel heel interessant. Hoogste tijd om hem uit te proberen!

Het grote pluspunt van de NOMATIC Backpack zijn de verschillende vakken, waardoor je de inhoud van je tas heel goed kan organiseren. Zo is er een vak voor een laptop of tablet, toetsenbord, muis en oplader. Ook zit er in de tas zelf een stevige brillenkoker, waar je zonder zorgen je zonnebril makkelijk in kan opbergen. Er is ook ruimte zat voor je camera’s, reisgids, boek of andere spullen die je wilt meenemen in je rugzak. Zoals een extra trui voor tijdens de vlucht of treinreis. Het paneel is aanpasbaar, zodat je zelf je rugzak naar behoeve kan indelen. Aan beide zijkanten van de tas vind je plek om een flesje drinken mee te nemen. De tas is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal en houd je spullen (en elektronica) droog tijdens een regenbui. Mocht je nog plek tekort komen, de tas is door middel van een rits uit te breiden van 20L naar 24L, voor extra ruimte.

nomatick backpack inhoud

Functioneel en georganiseerd

Eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit zo’n georganiseerde rugzak gehad. Door de brillenkoker, kan ik de hoes van mijn zonnebril thuis laten en de sleeve waar mijn laptop in zit hoeft eveneens niet mee. Het speciale binnen vak bied bescherming genoeg en mijn reisgids komt zonder ezelsoren de tas uit. Ik hou van structuur en orde, dus voor mij is dit een prima oplossing. De backpack heeft trouwens ook nog een handig vak voor je paspoort, zodat je die altijd in een seconde tevoorschijn kan toveren.

In deze video zie je beter hoe de binnenkant van de NOMATIC Backpack eruit ziet.

NOMATIC Travel Pack

De NOMATIC Travel Pack lijkt wel een beetje op de Backpack qua indeling en uiterlijk. Het grote verschil zit hem in het extra opberg vak en de inhoud natuurlijk. De Travel Pack is middels een rits uit te breiden van 20L naar 30L en hij is tevens verkrijgbaar met een inhoud van 40 Liter. Door de functionele indeling kun je genoeg kleding en schoenen kwijt in de tas voor een weekendje weg of stedentrip.

Verder heeft de NOMATIC Travel Pack alle praktische handigheden die de Backpack ook heeft. De koker voor de zonnebril, het aparte vak voor een flesje drinken en de handige opbergruimtes voor bijvoorbeeld je laptop of tablet.

Zelf vind ik het altijd fijn als een tas heupbanden heeft. Tijdens onze meerdaagse trekking in Nepal naar het Annapurna Basecamp heb ik daar zoveel aan gehad. Het gewricht van je tas komt dan niet alleen op je schouders te hangen, maar word door de heupbanden netjes verdeeld, waarbij het meeste gewricht dus wordt gedragen door je heupen. En dat loopt een stuk comfortabeler. De Travel Pack heeft stevige heupbanden, die je kunt gebruiker als je een wat langere wandeling of hike gaat maken. Vind je de banden niet fijn, dan kan je ze ook zo weer verwijderen. Een hele functionele tas voor een weekendje weg.

Duurzaam

De NOMATIC-tassen vallen qua prijs wel in een iets hoger segment. Het is een investering, maar dan heb je wel een superfijne en functionele tas, gemaakt van duurzaam materiaal, die dan ook echt jaren zal meegaan.

Eerlijke reviews

Het is je misschien opgevallen dat er eigenlijk heel weinig product reviews op Chital Travels verschijnen. En dat is met reden. Ik wil niet zomaar lukraak dingen aanprijzen en als ik dat een keer wel doe, vind ik het heel belangrijk om mijn eigen, persoonlijke en vooral eerlijke mening te geven over een product. Zo ook bij deze NOMATIC-tassen. Ik ben echt fan en met name de Backpack is voor mij ideaal om mee te nemen als handbagage in het vliegtuig. Eindelijk vind ik makkelijk iets terug in mijn tas en heerst er een soort van orde in de chaos van alle dingen die ik per se mee wil nemen in de cabine. En dat vind ik heel fijn.

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *