Indian Summer Amerika

Indian Summer, de herfst op zijn mooist

 

Indian Summer

Elke maand eindigen we met een blog over drie inspirerende pins! De maand oktober staat in het teken van de Indian Summer.

De temperaturen kelderen gestaagd en het regent helaas weer veel vaker dan ons lief is. De bladeren vallen en langzaam maar zeker wordt de wereld weer wat grauwer en grijzer. De herfst is weer begonnen! Toch heeft de herfst ook zijn charmes! Af en toe zit er een echte nazomerse dag tussen. Zo’n dag waarop je je shawl eigenlijk niet nodig hebt, het zonnetje waterig aan de hemel staat en de bladeren van de bomen de mooiste kleuren aannemen. Welcome to the Indian Summer!

Herfstkleuren Indian Summer

De Indian Summer is van oorsprong een Amerikaanse uitdrukking. Het duidt het begin van de herfst aan, wanneer de temperaturen langzaam zakken, maar het buiten nog wel aangenaam is. De bladeren beginnen te vallen en nemen de mooiste kleuren aan. Rood, geel, oranje, een heel scala van warme tinten. Een prachtig gezicht. Vooral de Oostkust van America staat bekend om zijn mooie Indian Summer. Het schijnt zelfs de mooiste Indian Summer ter wereld te zijn! De kleuren van de balderen zijn hier zo warm en intens gekleurd! Dit zou komen door een combinatie van het klimaat en de verschillende soorten planten en bomen die hier groeien. De Indian Summer schijnt op zijn mooist te zijn rond New England en the Berkshires!

Wandelen tussen de herfstkleuren Indian Summer

De Indian Summer begint vanaf half september tot eind oktober. De verkleuring van de bladeren ontstaat na de eerste nachtvorst. Voor de bomen is dit het signaal om de toevoer van voedsel naar de bladeren te stoppen, waardoor de bladeren hun groene kleur verliezen en langzaam de bekende gele en rode kleuren aannemen.

Indian Summer Amerika

De beste plekken voor een echte Indian Summer in Amerika zijn New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island en Connecticut. In de laats genoemde plaats begint de Indian Summer iets later, namelijk vanaf oktober en loopt tot te met November.

Wist je dat we in Nederland ook een Indian Summer kennen? Alleen noemen we dit hier dan een oudewijvenzomer! En ook al overheerst bij de herfst hier toch vooral het woord regen, zo af en toe zit er een warme dag tussen. En pas dan valt het op hoe mooi de bladeren van de bomen eigenlijk gekleurd zijn. Tijdens de herfst nemen de bladeren de meest prachtige kleuren aan, geel, rood en alle tinten hier tussen in, en pas dan zie je hoe mooi dit seizoen eigenlijk kan zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *