Funky Japan, kattencafés & hello kitty

 

Let’s talk about inspiration!

Het laatste artikel van de maand gaat eigenlijk altijd over dingen die mij inspireren. Meestal op het vlak van reizen. Wat natuurlijk wel logisch is, aangezien dit een reisblog is! :) Zo schreef ik bijvoorbeeld laatst een blog over leuke en rare infographics en bijzondere hotels waar ik héél graag een keer zou willen verblijven. Naast dat het altijd onderwerpen zijn die ik zelf razend interessant, grappig of inspirerend vindt, hoop ik ook jullie hiermee een klein beetje te inspireren of in ieder geval te informeren, want er zijn zoveel leuke reisweetjes!

Een beetje vreemd, maar wel lekker…

Rivella, een beetje vreemd, maar wel lekker! Dat is precies wat ik me voorstel bij Japan. Het is een bijzonder land, met een totaal andere cultuur dan de onze, Aziatisch, maar toch ook weer heel Westers en een land waar cartoons soms bijna letterlijk verweven zijn met het dagelijks leven!

Funky Japan

Met dit uitgangspunt maakte Japanloverme een leuke serie over Japan met als uitgangspunt “10 things to do when in …….”. Een betere gids dan een local zelf bestaat er niet, dus bij deze, inspirerende (maar ook leuke, gekke en bijzondere) insider tips!

 

Funky Japan reisinformatie Harajuku

10 Things to do when in Harajuku – Tokyo

Met als highlight een bezoek aan het katten café. Hier kan je onder het genot van een drankje spelen met de aanwezige katten. Je eigen kat meenemen? Geen probleem! Ook dat kan in Harajuku! Een bezoek aan Kiddyland is natuurlijk ook een absolute must. In heel Japan wordt je overspoeld met Hello Kitty (welk inmiddels een beetje het nationale symbool van Japan geworden is) en die ook in Kiddyland de show steelt. En nee, deze speelgoedwinkel is zeker niet alleen bedoeld voor kinderen!

 

Japan-reisinspiratie-shimokitazawa

 

10 Things to do when in Shimokitazawa – Tokyo

Nog zo’n leuke wijk in Tokyo is Shimokitazawa. Door heel Japan vindt je katten cafés, maar in deze wijk tillen ze het naar de next level met een heus konijnen café! Het lijkt me super cool om cute plushies te shoppen. Oké, om ze te spotten, want deze mega grote knuffels passen niet in je bagage mee naar huis. Lekker om mee te knuffelen, om op te zitten en soms om op te slapen! Ehhh…? Google maar eens op big plushies Japan en je weet precies wat ik bedoel! Wat mij zelf helemaal te gek lijkt is de mori kei style. Deze super meisjesachtige stijl, een mix van jurken, rouches en bloementjes print is in dit deel van Tokyo helemaal hip. Het lijkt me heerlijk om alle bizarre, aparte en daardoor juist hele leuke kledingstijlen van Japan te ontdekken!

 

Japan reisinspiratie okinawa

10 Things to do when in Okinawa

Bij Japan denk je niet meteen aan witte stranden en lichtblauw water. Ik niet tenminste! Maar niets is minder waar. In de vorm van Okinawa heeft Japan een super fijn eiland, met een grote populatie aan zeedieren. Voor de kust vind je o.a. walvissen. Voor de verandering wordt er hier niet op ze op gejaagd, maar kan je ze van dichtbij bewonderen per boot. Ben je meer van het duiken, ook dan zit je hier goed. Sluit de dag af op het strand met ondergaande zon en uitzicht op de “love rocks”. Met op de achtergrond wat Japanse toeristen die druk foto’s aan het maken zijn. :)

Ik vind het zelf altijd leuk om een beetje van de begaande paden af te wijken, niet alleen de standaard toeristische activiteiten te doen, maar het land wat meer te beleven als local (in hoeverre dat kan natuurlijk).  TokyoNL schreef een interessante blogpost boordevol insider tips, die je bezoek aan Tokyo net iets extra’s geven. Denk daarbij aan karaoke vanuit een hot tub en een bezoek aan een wel heel bijzondere bioscoop. Benieuwd? Je vindt hier het gehele artikel van TokyoNL .

 

 

[Opmerking: dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TokyoNL]
Tagged: ,

12 comments

  1. Japan lijkt me echt zo’n land apart binnen Azië. Misschien volgend jaar…staat ieder geval erg hoog op de lijst. Dat kattencafé lijkt me ook zo leuk. Ik heb ook ooit gelezen over een Hello Kitty hotelkamer. Zo fout maar daarom stiekem weer erg leuk.

    1. Een Hello Kity hotelkamer! Ik durf te wedden dat je deze kamer ver van tevoren moet reserveren! Mij lijkt het stiekem ook wel wat.. :)

  2. Leuk, dat kattencafé! Ik was ooit in Amsterdam op een woonboot die als café dienstsdeed en ook vol met katten, geen idee meer van de naam eigenlijk. Helaas ben ik erg allergisch voor katten, dus niet heel lang gebleven. :)Japan lijkt me echt een apart land, maar gek genoeg trekt het mij niet, ook al vind ik vaak de foto’s van anderen van Japan erg mooi.

    1. Ahhh balen dat je allergisch voor katten bent. Ik wist niet dat er in Amsterdam ook een katten café zit. Misschien wel grappig om daar een keer een bezoek aan te brengen!

  3. Japan lijkt me een ontzettend fascinerend land. Eeuwenoude tradities vermengt met een hoop gek en grappigs. Een prima combi! Ik wist trouwens niet dat crêpes zo populair zijn in Japan, het staat zelfs op nummer 1!

  4. Japan is echt zo’n land wat we pas de laatste tijd “ontdekt”hebben (als in; het is een interessant land, niet als ik ben er geweest). Juist omdat het zo gek en anders is. Okinawa staat vanaf nu zeker op de te bezoeken plekken when in Japan!

  5. Hier staat Japan ook op mijn bucketlist. Vooral de combi modern en traditioneel vind ik fascinerend en ja, mijn uitdaging zal dan weer zijn om vooral de natuur te vinden. Tokyo trekt me bijvoorbeeld niet erg, maar je moet het natuurlijk wel gezien hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *