budget parkeertips parkeren eindhoven airport

Budget tips voor parkeren bij Eindhoven Airport

Wanneer je op reis gaat, moet je vaak van alles regelen. Het boeken van het verblijf, het boeken van je vliegtickets, afsluiten van een reisverzekering, al je spullen inpakken en dan.. Ben je niet iets vergeten? Wanneer je met het vliegtuig gaat, rij je vaak eerst met je auto naar de luchthaven. Het wordt vaak vergeten, maar ook het parkeren van je auto bij een luchthaven is slim om vooraf te regelen. Wij gaan je alles vertellen over het regelen van een parkeerplaats bij een luchthaven, zoals Eindhoven Airport!

Hoe vind ik het parkeeraanbod?

Het gebeurt regelmatig dat je met je auto bij de luchthaven aankomt en denkt, oh jee wat nu? Je kunt kiezen om je auto te parkeren op één van de officiële parkings, maar die zijn erg duur en daarmee zonde van je geld. Er zijn genoeg alternatieve parkeerplaatsen die ook prima zijn en niet je gehele vakantiebudget opeisen. Zo zijn er diverse vergelijkingswebsites, waarbij je verschillende parkeeraanbieders onafhankelijk kunt vergelijken en de beste, of goedkoopste, kunt kiezen en reserveren. Dit kan bijvoorbeeld via Vliegen en Parkeren, waarbij je de keuze hebt uit meerdere luchthavens. In het geval van Eindhoven Airport zijn er wel negen verschillende aanbieders beschikbaar, die ieder een parkeerplaats te bieden hebben voor een goede prijs.

Welke parkeervorm kies je?

Voordat je een parkeerplaats vliegveld Eindhoven gaat uitkiezen, is het verstandig om na te denken met welke parkeervorm je zou willen parkeren.

Shuttleservice

De meest voordelige optie is met shuttleservice. Hierbij parkeer je zelf je auto op het parkeerterrein en wordt je daarna met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Deze manier van parkeren neemt wel de meeste tijd in beslag.

Valetservice

Je kunt ook kiezen voor valetservice. Deze werkt bij Eindhoven Airport anders dan je wellicht gewend bent. Je stapt namelijk niet uit bij de luchthaven, maar bij de hoofdlocatie van de parking op een paar honderd meter afstand van de vertrekhal. Het is dus eigenlijk parkeren op loopafstand, waarna een chauffeur je auto naar een andere locatie brengt om te parkeren.

Loopafstand

Als laatste optie kun je kiezen voor parkeren op loopafstand mét sleutelbehoud. Dit betekent dat jij je eigen autosleutel mee kan nemen op vakantie, zodat je zeker weet dat niemand erin rijdt. Na het parkeren loop je binnen een aantal minuten de vertrekhal in om je in te checken en je bagage af te geven.

Extra services

Veel parkings bieden een extra service aan, zoals het wassen van je auto tegen meerprijs terwijl je op vakantie bent of het opladen van je elektrische auto tegen meerprijs. Misschien ook goed om naar te kijken zijn de openingstijden. Als je vlucht heel vroeg in de ochtend vertrekt of juist heel laat in de avond terugkomt, is het wel goed om te weten dat je bij je auto kunt of deze kunt afleveren. De meeste parkings zijn geopend van 05:00 tot 02:00 of zelfs maar tot 23:00. Hou dus rekening met je vluchttijden als je graag wil parkeren Eindhoven Airport.

Opties voor het parkeren

Het maken van een keuze is altijd lastig, zeker als je alleen maar de informatie hebt van een website. Ik geef je een aantal voorbeelden van parkeerplaatsen bij Eindhoven Airport die zeer betaalbaar zijn.

Voordelig op loopafstand

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor parkeren op loopafstand bij Park & Fly P24 of P26. Ze zijn 24/7 geopend, dus je kunt altijd bij je auto. De slagboom opent met een persoonlijke code die je krijgt, dus je bent niet afhankelijk van medewerkers. Daarnaast hoef jij je autosleutels niet in te leveren. Parkeren bij P26 kan al voor €64,26 per week in november 2021. Bij P24 kost zoiets €70,38 per week.

Goedkoopste opties shuttle- en valetservice

De goedkoopste keuze in november is EazzyPark. Voor maar €58,00 per week parkeer je met shuttleservice, waarbij je op de dag dat je vlucht vertrekt gewoon op loopafstand parkeert. Pas bij terugkomst van vakantie wordt je met een shuttlebus naar je auto gebracht. Op deze manier kun je snel bij de terminal zijn en je vliegtuig op tijd halen. Andere goedkope opties zijn Park4You, voor €62,00 per week, en EazzyPark Valet voor €69,50 per week.

Tagged:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *