De origineelste manier om Barcelona te verkennen is… per kabelbaan!

Barcelona is een mooie en gezellige stad, met als absolute bonus het strand. De meeste wijken kun je prima ter voet verkennen. Niets fijner dan al slenterend door de nauwe straatjes de stad te ontdekken. Maar wil je wat meer van de stad zien, dan zijn de afstanden al gauw te ver om te lopen. Geen probleem, het openbaar vervoer in Barcelona is namelijk prima geregeld. Neem gewoon de metro of de bus. Maar wil je eens iets totaal anders dan de geijkte vervoersmiddelen, iets origineels bijvoorbeeld, kies dan voor een ritje met de kabelbaan!

Barcelona kabelbaan

Barcelona vanuit de lucht!

De voornaamste reden om te kiezen voor de kabelbaan is toch wel het uitzicht over de stad. Je staat waarschijnlijk wel even in de rij, voordat je de cabine in kunt stappen, maar het is het waard. De kabelbaan biedt namelijk een weids en panoramisch uitzicht over de stad, de haven en het strand. Vanuit de lucht zijn de warme kleuren van de gebouwen goed zichtbaar, wat de stad een vriendelijke aanblik geeft. Barcelona lijkt nu zelfs nog mooier!

Barcelona kabelbaan

Kabelbaan x 2

Barcelona beschikt over twee kabelbanen, ook wel telefèrics genoemd. Vlak bij de haven bevindt zich de kabelbaan telefèric Aeri del Por. Deze kabelbaan brengt je in ongeveer acht minuten vanaf de haven naar Montjuïc, één van de twee bescheiden stadsbergen van Barcelona. Moeilijk te vinden is de kabelbaan niet. Volg gewoon de gondels die je over de kabelbaan ziet voortbewegen richting de haven, dan kom je er vanzelf!

Naast de telefèric Aeri del Por is de stad nog een kabelbaan rijker, namelijk de telefèric Montjuïc. Deze kabelbaan brengt je naar het kasteel Montjuïc. Een leuke trip, zeker als je even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen.

Barcelona kabelbaan

Telefèric Aeri del Por

De foto’s die je hier ziet zijn gemaakt vanuit de telefèric Aeri del Por. Vanuit deze kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de stad en als je achter je kijkt, ook over het strand. Een ritje met de telefèric valt niet onder het openbaar vervoer, je zult hiervoor dus een apart ticket moet kopen. Wat betreft de tickets zijn er twee opties mogelijk, retour of enkele reis.

Leuk om te doen!

Skip het retourtje en kies voor een enkele reis. Na een fijn ritje met de kabelbaan strijk je neer op het terras, net naast waar je aankomt met de gondel. Vanuit hier heb je wederom een prachtig uitzicht over de stad. Neem een drankje (of twee) en vervolg hierna al wandelend je weg naar beneden, richting één van de foodmarkten in het centrum van Barcelona.

Barcelona kabelbaan

Praktische informatie

 • Een retourticket voor telefèric Aeri del Por kost €16,50- een enkele reis €11,-
 • Een retourticket voor telefèric Montjuïc kost €12,50- een enkele reis €8,20-
 • Voor beide: entree voor kinderen onder de 6 jaar is gratis.
 • Bij slecht weer en/of veel wind gaan de kabelbanen niet (gelukkig maar :) ).
 • Het zijn niet de meest high tech kabelbanen, zeg maar totaal niet. Daardoor voelt de gondel in het begin een beetje gammel aan. Wees gerust, dit gevoel wordt minder zodra je de eerste paar meter met de gondel hebt afgelegd.

Barcelona kabelbaan

Heb jij weleens een ritje met de telefèric gemaakt? Wat vond je ervan? Let me know! Ik ben benieuwd!

 

Ook een echte Barcelona fan? Misschien vind je de volgende blogs dan ook wel leuk om te lezen!

 

18 comments

  1. Je ziet de stad dan op een hele andere manier he. Ik wist dat Barcelona een grote stad was, maar vanuit de lucht is dat opeens veel duidelijker en tastbaarder.

 1. Wat leuk! Ik ben een aantal jaar geleden in Barcelona geweest, maar wist niet dat er een kabelbaan was. Mijn ouders gaan binnenkort dus zal ze een hint geven :) .

 2. Ik ben 3 keer in Barcelona geweest, maar nog nooit in die kabelbaan gestapt. Volgende keer! Onze kids gaan het vast ook erg gaaf vinden. Mooie overzichtsfoto’s ook!

 3. Heerlijk uitzicht! Ik ben al zo vaak in Barcelona geweest, maar nog nooit met deze kabelbaan. Wel een keer naar Tibidabo, daar gaat ook een soort van tram/kabelbaan naartoe.

 4. Al meerdere keren in Barcalona geweest en serieus nog nooit deze kabelbaan genomen. Weet zeker dat ik er nog wel eens ga komen en dan sla ik dit niet over. Zelf vind ik deze manier van de stad verkennen altijd leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *