Wintervakantie Zweden, een sprookjesachtige ervaring!

Zweden

 

De dagen worden langzaam korter en de eerste sneeuwvlokken dwalen uit de donkere lucht omlaag. Weldra is het landschap bedekt met een dikke laag sneeuw en zullen ook de temperaturen tot ver onder het vriespunt reiken. De winter is begonnen!

Tijdens je wintervakantie Zweden heb je sneeuw tot je middel

Ik hou van Zweden in de winter. Ook van Zweden in de zomer trouwens, maar een wintervakantie Zweden is toch wel heel speciaal. Ontbijten met vers gebakken brood, terwijl de herten vredig in de tuin staan te eten. Waar heb je nu nog zo’n uitzicht? Buiten vriest het, maar de kou voelt heerlijk fris aan op je huid. De meren zijn bevroren en met de sneeuwscooter kun je er nu makkelijk overheen rijden. In de winter een prima vervoersmiddel. Toch kies ik het liefst voor de benenwagen. Het is heerlijk om door het met sneeuw bedekte landschap te lopen. De wandelpaden zijn min of meer schoongemaakt en eigenlijk is het wandelen op een verse laag sneeuw heel comfortabel. De wereld is opeens zo stil. Af en toe hoor je een vogel en hoor je iets ritselen tussen de bomen. Zou het een eland zijn? Deze prachtige dieren komen hier nog veel voor en met een beetje mazzel kom je ze zo af en toe tegen. Het is verleidelijk om van de paden af te wijken en een stukje af te snijden naar de kleine huisjes die aan de oever van het meer staan. Een mooie plek voor een mini picknick. Langer dan tien minuten wil je hier echter niet blijven zitten: dan wordt het toch wel heel koud. Toch maar in beweging. Cross country richting huis. Het eerste stuk gaat beter, maar langzamerhand wordt de sneeuw steeds dieper. De sneeuw komt inmiddels bijna tot je middel, oeps misschien tot niet goed helemaal ingeschat. Hoezo -10? Het is hier bloedheet!

 

Zweden in de winter

Sprookjesachtig Zweden

Als de schemer valt steken de Zweden de kaarsen bij de voordeuren aan. Opeens wordt de wereld een beetje sprookjesachtig in het goud gele licht van de kaarsen. Buiten brandt het kampvuur al. Relaxen met een drankje en marshmallows. Gezelligheid ten top! Na het eten kruip je binnen lekker bij de houtkachel met een goed boek, terwijl buiten de herten inmiddels terug gekeerd zijn voor een hapje eten. Wat is de winter toch een heerlijk seizoen!

 

Heerlijke cosy wintervakantie Zweden

De donkere dagen voor de kerst zijn altijd bijzonder gezellig. De kou, de lichtjes en de hoop op sneeuw, maar vooral de gezelligheid. Zweden heeft het de hele winter door! En vervelen? Daar heb je hier geen tijd voor. Skiën, langlaufen, schaatsen over de bevroren meren, maar je kan bijvoorbeeld ook op husky-safari, ijsvissen of wandelen. Zelf je eten maken boven het kampvuur, barbecueën met Oud&Nieuw, opwarmen bij de houtkachel en genieten van de rust. Heerlijk cosy, dat is het juiste woord voor een wintervakantie Zweden!

 

Meer inspiratie voor Zweden

We inspireren je graag met onze reisverhalen. Ga je binnenkort naar Zweden en ben je opzoek naar inspiratie? Wat dacht je van een kijkje bij het enerverende spectakel de rally van zweden? Zelf zijn we ook helemaal weg van Zweden als wintersportbestemming!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *