Mini wereldreis, vier landen in drie weken!

Vorige week zijn we terug gekomen van onze vakantie. Het was een vakantie om nooit te vergeten! Wat was het heerlijk! Komende weken zal ik op het blog nog van alles vertellen over onze reis, avonturen en natuurlijk deel ik ook mijn reistips met jullie. Vandaag een globaal overzicht van onze mini wereldreis, want dat was het eigenlijk wel. Vier landen in drie weken tijd, zonder dat het haasten was. Nieuwsgierig?

Onze mini wereldreis startte in Duitsland!

Het eerste land wat we bezochten was Duitsland, we vlogen namelijk vanaf Düsseldorf. Eigenlijk telt dit bliksem bezoek aan Duitsland natuurlijk niet echt mee als vakantiebestemming, maar het klinkt leuk toch? Vier landen in drie weken! :) We vliegen meestal via Schiphol, dat is voor ons namelijk echt heel dichtbij. Het bleek alleen in dit geval zoveel goedkoper te zijn om vanaf Düsseldorf te vliegen, dat we een dief waren van eigen portemonnee als we niet via deze luchthaven naar Colombo zouden vliegen. Via Amsterdam Centraal station ben je met de trein in ongeveer 2,5 uur op de luchthaven. Wat wel zo fijn aan deze luchthaven is, is dat je voor een normale prijs hier iets kunt eten en drinken. Heel anders dan wat je gewend bent van andere luchthavens!

Srilanka
Sri Lanka is qua wildlife echt fantastisch!

Sri Lanka

Via Düsseldorf vlogen we, met een korte tussenstop op Dubai, naar Sri Lanka. We hebben hier twee heerlijke weken doorgebracht. Sri Lanka is het perfecte vakantieland! Doordat Sri Lanka niet zo groot is, ongeveer 1,5 keer zo groot als Nederland, is het makkelijk te bereizen. De afstanden die je aflegt van de één naar de andere plek zijn in verhouding niet zo ver en daardoor vallen de reistijden ook mee. Heel fijn! Prachtige, totaal niet op elkaar lijkende nationaal parken, bergen, cultuur en een hele fijne kust, Sri Lanka heeft het allemaal! En wat dit land helemaal zo bijzonder maakt is zijn vriendelijke en gastvrije bevolking. Dit gaf voor ons echt dat beetje extra aan de reis. Ik zou Sri Lanka aan iedereen aanraden, het is een heel fijn vakantieland!

Maldiven
Ons huis gedurende vijf dagen! De foto is genomen vanuit het watervliegtuig wat ons naar het resort bracht.

Maldiven

Vanaf Sri Lanka is het iets meer dan een uur vliegen naar Malé, de hoofdstad van de Maldiven. Welcom to Paradise! De Maldiven zien er precies zo uit als op de foto’s die je in al de reisgidsen ziet staan. Die foto’s zullen evengoed wel gefotoshopt zijn, maar de werkelijkheid is echt precies zoals de foto’s afbeelden. Palmbomen, spierwit zand en helder, lichtblauw water boordevol kleurrijke vissen. Het was voor mij altijd al een droom om een keer hier naar toe te gaan en dit jaar kwam deze droom uit. We hebben beide genoten van elke seconde en we zouden hier heel graag nog een keer terug naar toe willen. Het is het zeker waard om voor te sparen! We hebben vijf dagen op de Maldiven doorgebracht en meer foto’s gemaakt dan je je ooit kan voorstellen. Picture perfect is het zeker! Op de Maldiven hebben we heerlijk kunnen relaxen, maar ook veel gesnorkeld en als hoogtepunt hebben we gezwommen met walvishaaien. Dat was zo gaaf!! Een betere stop op deze mini wereldreis konden we ons niet wensen, maar we hadden ook zo drie volle weken op de Maladiven kunnen doorbrengen. Ik had het heerlijk gevonden, mijn bankrekening daar in tegen iets minder. :)

Dubai
Dit is een foto van het Dubai aquarium, ongelofelijk wat een grote vissen hierin rondzwemmen hé?!

Dubai

Op de weg terug naar huis maakte we een tussenstop van anderhalve dag op Dubai. We waren beide hier nog niet eerder geweest en hadden er eigenlijk niet zo’n voorstelling van wat we ervan moesten verwachten. Maar wat was het gaaf! Dubai was veel leuker dan we ooit konden bedenken. Het voelde een beetje als Disney voor volwassenen. Ze hebben er in Dubai een handje van om alles graag groter en hoger te maken dan waar ook ter wereld en dat levert prachtige resultaten op. Zo heb je in Dubai de grootste shopping mall ter wereld, wat ik natuurlijk op zich al heel leuk vond, met daarin een mega groot aquarium. En met mega groot bedoel ik ook echt een héél groot aquarium. Er zwemmen zelfs haaien in! En je kan in het aquarium duiken, hoe bizar is dat?! Uiteraard komen onze belevenissen in Dubai nog uitgebreid terug in een blog post!

Dat geld overig ook voor Sri Lanka en de Maldiven. Ik heb nog zoveel te vertellen! Als ik dat in één blog zou moeten beschrijven, dan zou dat een héél lang artikel worden en misschien ook wel wat langdradig. Vandaar dat ik er verschillende artikelen over ga schrijven.

Natuurlijk was deze vakantie niet echt bedoeld als mini wereldreis. Als je op wereldreis zou willen, dan heb je aan drie weken lang niet genoeg. Deze drie bestemmingen waren toevallig gewoon goed samen te combineren, wat als resultaat een geweldige vakantie opleverde. Vier landen in drie weken tijd, dat klinkt best lekker. Net als de mini wereldreis, wie weet maken we in de toekomst nog wel een keer een echte wereldreis!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *