Costa Rica & Nicaragua, op naar boho Paradise!

Zoals jullie inmiddels weten, ben ik dol op avontuur! Oog in oog met een luipaard, zwemmen met haaien, no problem! (Oké, dat klinkt misschien net iets stoerder dan het in werkelijkheid is). Maar alleen op vakantie? En dan ook nog naar Midden Amerika? Dat is pas stoer! En dat meen ik echt, ik bewonder de mensen die dat doen enorm! Zo ook mijn vriendin Claudia, die afgelopen zomer de beslissing nam om het gewoon te doen! De sprong in het diepen te wagen! Ik ben heel blij dat ze deze ervaring met mij en ook met jullie wil delen! Mocht je nog twijfelen? Lees dan alsjeblieft Claudia haar blog, dat helpt je zeker de knoop door te hakken! Go girl!

Ooit wel eens nagedacht over in je eentje op vakantie gaan? Stiekem wil je het best een keer proberen, maar eigenlijk komt het er maar niet van?

Voor die enorme beslissing stond ik een tijdje geleden. Net zoals Sanne en Thijs, ben ik een echte reisjunkie. Tijdens onze reisblog-lunches op zaterdagmiddag spreken we onder het genot van kopjes verse muntthee eindeloos lang over onze geliefde wereldbol. ‘Zal ik het maar doen San’: vroeg ik haar wat onzeker…. Sanne kon,  enthousiast en oppeppend als ze is, alleen maar uitbundig reageren. Ze zeggen toch wel eens: iets in je heeft al gekozen? Of het waar is, weet ik niet, maar ineens wist ik dat ik zou gaan. Eng, maar eindelijk. Costa Rica, here I come!
Costa Rica

Costa Rica, Boho-paradise

Een maand later zat ik in het vliegtuig naar Costa Rica. Ik koos niet voor het veilige Azië, maar wel voor een veilige haven in midden-Amerika. En ook dacht ik: Costa Rica is het ultieme hippie en boho paradise. Ik zag mezelf al liggen op een yoga-matje middenin de jungle  met tsjirpende junglevogels op de achtergrond! Ik had zin in vrolijke strandfeestjes die na de retraites op mij wachten met mooie latino-mannen en Caribische cocktails. Wat wil je nog meer als je vrijgezel bent? Vamos!

Op zoek naar het paradijs vond ik in Costa Rica alles wat ik nodig had. Ik vond de prachtigste accommodaties aan het strand en in de jungle, met hangmatten en dieren die om je heen scharrelen! Overal zijn hippie-enclaves met barretjes waar je ’s avonds op blote voeten kunt dansen. Je kunt voor een klein prijsje paardrijden op het strand, langs ruige kusten met wouden die over het vulkaanstrand heen hellen. Een ideale plek om ‘in te komen’ in het alleen-reizen.

 

costa

Nicaragua, op zoek naar de cowboys

Toch kreeg ik het op een gegeven moment op mijn heupen. De drang naar avontuur was zelfs met mijn yogaklasjes niet te stillen. Zou ik het durven… Nicaragua? ‘Iets in je heeft al gekozen’…. En in week 2 zat ik ineens in die bus naar het grotere avontuur. Onderweg naar cowboy country.

Nicaragua was voor mij als avonturier de hemel op aarde. Geen vakantiegangers, alleen backpackers. Er rijden mannen op paarden over stoffige weggetjes waar je op de achtergrond soms ineens onwaarschijnlijk mooie vulkanen ziet opdoemen (ik heb veel vulkanen gezien, maar dit?). En ik heb daar de eerste waterval in de jungle gezien die ooit mijn mond echt heeft open doen vallen. Dit was echt heel heel erg mooi. Heel mooi, en vooral: onbereisd.

Op één van mijn laatste avondjes vond ik mijzelf in zo’n stoffig cowboy-kroegje met klapdeurtjes en kleurtjes op de wand, samen met de locals dansend op opzwepende Mexicaanse muziek. Ik voelde mij in complete extase. Nicaragua, tu fuiste diacachimba! Je was voor mij de absolute bom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *