nederlands-mooiste-reisblog-chitaltravels

Wat betekent Chital nu eigenlijk?

What about Chital?

Een goede en leuke naam verzinnen voor je blog is lastig. Het moet een naam zijn die nog niet bestaat en waarvan de URL nog niet bezet is. In deze tijd, waarbij ongeveer alle namen al bedacht zijn, is dit een moeilijke opgave. Daarnaast wil je natuurlijk ook een naam die origineel is en die bij je past. Ik heb er een tijd over gedaan, maar uiteindelijk, de voor mij, perfecte naam gevonden: Chital!

Ik krijg regelmatig de vraag “Maar wat betekent Chital nu eigenlijk?” en “Hoe ben je op deze naam gekomen?”.

Tijdens onze vakantie in Nepal reisden we af naar Bardia National Park, een afgelegen en totaal niet toeristisch natuurgebied gelegen in het westen van Nepal. We verbleven hier vijf dagen en in deze tijd maakten we een aantal safari’s. Bardia National Park is een waanzinnig mooi natuurgebied, waar je krokodillen, neushoorns, olifanten en met een beetje geluk ook tijgers en zoetwaterdolfijnen kan spotten. Wat ons ook opviel waren de grote aantallen herten die hier leven. Gracieuze en lichtvoetige dieren, die je met hun grote bruine ogen nieuwsgierig aankijken. Op het moment dat je beweegt, keren ze zich snel om en verdwijnen ze met een sierlijke sprint de begroeiing in. En precies daar, midden in de jungle, ontstond de naam voor mijn blog!

Chital is namelijk het Nepalese woord voor hert. En herten en hertachtigen vind je echt overal ter wereld, net zoals wij!

Daarom past de naam Chital ook zo perfect bij mijn blog, wat voornamelijk over reizen gaat. Nu begrijp je waarschijnlijk ook beter waarom het gewei in het logo verwerkt is. Het gewei staat natuurlijk voor het uiterlijk van de Chital (hert) en de groene kleur staat symbool voor de enorme hoeveelheid groen wat Bardia National Park rijk is.

 

Box 2 chitaltravels